Új mobilbiztonsági megoldásokkal jelentkezett a McAfee

forrás Prim Online, 2012. február 27. 17:01

A McAfee a barcelonai Mobile World Congress keretén belül mutatta be új, átfogó, eszköz, adat és applikáció védelmet nyújtó mobilbiztonsági megoldását. A jelentős technológiai fejlesztéseket alkalmazó McAfee Enterprise Mobility Management (EMM) 10.0 hatékonyan azonosítja, szabályozza és védi az okostelefonokat és táblagépeket, így a nagyvállalati ügyfelek biztonsággal engedélyezhetik a saját tulajdonú mobileszközök használatát.

Adatbiztonság, alkalmazásbiztonság és könnyű adminisztráció:

A McAfee EMM lehetővé teszi a vállalatok számára a saját mobileszközök használatának engedélyezését, valamint biztonságos és egyszerű hozzáférést tesz lehetővé a vállalati applikációkhoz. A McAfee ePolicy Orchestrator platform biztosította biztonságos mobil hozzáféréssel, azonosítással és megfeleltetési jelentésekkel a McAfee EMM megoldás az asztali és laptop gépekkel azonos szintű ellenőrzést tesz lehetővé a mobileszközökön, beleértve a magántulajdonú okostelefonokat és táblagépeket is. Új tulajdonságok és képességek:

·    Kiterjesztett adatbiztonság: az email „sandboxing” iOS megelőzi a vállalati emailek továbbítását magáncímről; az iCloud backup-blokkoló megakadályozza a vállalati adatok áthelyezését az eszközről az iCloud-ba. A McAfee jövő hónapban tervezi kihozni integrált Secure Container android alapú megoldását, amely a cég szabályzatának megfelelően elkülöníti a vállalati emaileket, naptárt és kontaktokat a magánadatoktól.
·    Megerősített applikáció védelem: az applikációk android és iOS kompatibilis feketelistázása lehetővé teszi applikáció csoportok definiálását és hozzáférésük korlátozását. A nem biztonságos SSL tanúsítványok blokkolásával lehetőség nyílik a veszélyes oldalak elérésének megelőzésére is.
·    Egyszerű adminisztráció: Az androidos és iOS alapú tömeges kezelés megkönnyíti a nagy létszámú vállalati felhasználói csoportok mobileszközeinek engedélyezését. A kibővített skálázhatósággal egy szerveren akár 15 000 eszköz is menedzselhető.

A konferencián bemutatták a McAfee VirusScan Mobile Security legfrissebb vállalati verzióját is, amely átfogó védelmet nyújt az összes androidos eszköznek a rosszindulatú programok ellen. A McAfee VirusScan Mobile a fájlok, memóriakártyák, applikációk, internetes letöltések és szöveges üzenetek automatikus, frissített szűrésével akadályozza meg, hogy a rosszindulatú programok bejussanak a vállalati tartományba. A kifejezetten mobileszközökre tervezett McAfee VirusScan Mobile egyedülállóan könnyen kezelhető, keveset fogyaszt és gyorsan ellenőrzi a fájlokat.

Megerősített fogyasztói védelem:

A februárban megjelent McAfee Mobile Security 2.0 lakossági verziója mindenre kiterjedő védelmet nyújt az androidos mobileszközök felhasználói magánszférájának a mobil fenyegetések ellen. A megoldás erős vírusvédelmi, adatvédelmi, hívás és SMS szűrű valamint web és applikációvédelmi megoldások kombinációja, amely nemrég elnyerte a LAPTOP magazin szerkesztőségi díját, mint a legjobb mobilbiztonsági applikáció.

A McAfee, vezető pozícióját tovább szilárdítandó, a mobil iparág számos vezető vállalatával együttműködik, mint például a Lenovo, az NTT Docomo, a Softbank, a Singtel, a Vodafone Australia, és a Sprint, hogy a felhasználók a mobilvilág minden új lehetőségét biztonságosan kihasználhassák. Amikor a felhasználók új alkalmazásokat választanak, online vásárolnak, szociális hálózati oldalakat látogatnak, vagy akár fizetésre használják telefonjaikat, a McAfee mobilbiztonsági megoldásai megvédik őket.
 

Kulcsszavak: vírus security McAfee

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09