Adobe Photoshop CS6 és CS6 Extended

forrás Prim Online, 2012. április 23. 08:50

Az Adobe bejelentette az Adobe Photoshop CS6 és Photoshop CS6 Extended szoftvereket, a professzionális digitális képfeldolgozás egyértelmű mércéjének számító alkalmazások új főverzióit. A Photoshop CS6 Extended a Photoshop CS6 korszerű szerkesztési, elrendezési és grafikai tervezési képességei mellett fejlett 3D tervezőeszközöket, kép- és videoszerkesztési, illetve mennyiségi elemzési szolgáltatásokat is biztosít.

A Photoshop CS6 2012. március 22-én, Mac OS és Microsoft Windows platformokra kiadott nyilvános bétaverzióját csaknem egymillió alkalommal töltötték le világszerte, messze túlszárnyalva az Adobe történetének minden korábbi nyilvános bétaverzióját.  A megjelenést követően a Photoshop CS6 és a Photoshop CS6 Extended önálló alkalmazásként és az Adobe Creative Suite 6 termékcsalád kulcsfontosságú összetevőjeként is megvásárolható, emellett pedig részét képezik az Adobe Creative Cloud szolgáltatásának is.

Alkotás csúcsteljesítményű és innovatív képalkotási megoldásokkal

A Photoshop CS6 és a Photoshop CS6 Extended páratlan sebességet és hatékonyságot kínál a fejlett képszerkesztési, tervezési és elrendezési műveletekhez, illetve a mozgásalapú tartalmak szerkesztéséhez szükséges kreatív eszközökhöz. A szoftverek lehetővé teszik a felhasználók számára a kivételes eredményeket biztosító vezérlőeszközökkel végzett képjavítást, a valós idejű szerkesztést és a szerkesztőeszközök új GPU-gyorsításának köszönhető folyamatos munkavégzést. Egyszerűbbé vált a videók szerkesztése, automatikus árnyalatleképezés és élesítés érhető el, a továbbfejlesztett tervezőeszközökkel pedig kevesebb lépésben érhetők el jobb eredmények. A kreatív szakemberek számára a hatékony, modern, képközpontú felhasználói felület biztosít további előnyöket. A beállítások és egyéni módosítások az Adobe Creative Cloud használatával végrehajtott szinkronizálása következetes munkafolyamatokat tesz lehetővé.

A Photoshop CS6 legfontosabb szolgáltatásai közé tartoznak az alábbiak:
·    Tartalomfüggő javítás – lehetővé teszi a felhasználók számára a mintaterület kijelölését, amely azután javításra használható.
·    Adobe Mercury Graphics Engine – a különféle 64 bites platformok támogatásával felgyorsítja a képalkotási és szerkesztési feladatokat, és gyorsabb feldolgozást biztosít nagyméretű képek esetén is.
·    Új és újratervezett szerkesztőeszközök – a betűstílusok egységes formázást tesznek lehetővé, a vektoros rétegekkel ecsetvonások és átmenetek adhatók a vektorobjektumokhoz, egyszerűen hozhatók létre az egyéni ecsetek és szaggatott vonalak és gyorsabbá vált a keresés a rétegek között – és ez csak néhány az új eszközök közül.
·    Intuitív videokészítés – a Photoshop már ismerős eszközeinek teljes választéka mellett rendelkezésre állnak új, intuitív videoszerkesztési eszközök a videoklipek létrehozásához és javításához.
·    Elmosási galéria – az új és könnyen kezelhető felület közvetlen képszerkesztési lehetőségeket biztosít, amelyekkel a felhasználók gyorsan alkalmazhatnak képelmosási effektusokat a képeken, például miniatúraeffektust, elmosást egyetlen fókuszponttal, illetve a változó elmosást több fókuszpont között.

A Photoshop CS6 Extended a Photoshop CS6 szolgáltatásain kívül az alábbiakat foglalja magában:
·    3D megjelenítésre képes Mercury Graphics Engine – nagyobb teljesítmény és sebesség a 3D képalkotásra optimalizált alrendszer használatával.
·    3D ujjhegy-vezérlés – további fejlesztések a felhasználói felületen a hatékonyabb 3D munkafolyamatokhoz.
·    Új 3D effektusok – tükröződések és „húzható” árnyékok a képek javítása érdekében.

Az Adobe Creative Cloud és a digitális képalkotás

Az Adobe Creative Cloud szolgáltatás új lehetőséget nyújt a kreatív szakembereknek az Adobe szoftverek nyújtotta innováció megismerésére, illetve a szoftverek, például az Adobe Photoshop CS6 megvásárlására:
·    A Creative Cloud szolgáltatásra előfizető tervezők letölthetik és telepíthetik az Adobe CS6 ma bejelentett összes új alkalmazását, valamint a két új HTML5-alapú terméket, az Adobe Muse és az Adobe Edge Preview szoftvert.  
·    A Creative Cloud az Adobe kreatív táblagépalkalmazásait, például a Photoshop Touch szoftvert is integrálja a mindennapi munkába – szinkronizálja és a felhőben tárolja a fájlokat, amelyek így könnyen megoszthatók és elérhetők bármilyen készülékről. 
·    A Creative Cloud tagsággal rendelkezők könnyedén készíthetnek mobilalkalmazásokat az iOS és Android áruházakba, valamint közzétehetik, kezelhetik és üzemeltethetik webhelyeiket.
·    Az Adobe Creative Cloud tagjai még azelőtt hozzáférnek a frissítésekhez – beleértve a Photoshop új szolgáltatásait – hogy azok egy jelentős frissítés részeként megjelennének, a folyamatosan megjelenő új termékeket szolgáltatásokat is használhatják. A Creative Cloud tagság részeként hamarosan megjelenik az Adobe Photoshop Lightroom 4 szoftver is.


Árak és elérhetőség
A Photoshop CS6 várható kiskereskedelmi ára 699 EUR, a Photoshop CS6 Extended szoftveré pedig 999 EUR. A termékeket az arra jogosult ügyfelek frissítésként is megvásárolhatják.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09