ASUS PA248Q ProArt LCD: első USB 3.0-val szerelt monitor

forrás Prim Online, 2012. május 3. 12:54

Az ASUS ma bemutatta a PA248Q ProArt Series LCD kijelzőt — egy hivatásos tervezőknek szánt monitorról van szó, amely a kiemelkedő színhűség és -reprodukció mellett olyan különleges szolgáltatásokkal is fokozza a hatékonyságot, mint a négy USB 3.0 csatlakozó.

Kiváló színvisszaadás minden szögből
Az ASUS PA248Q ideális eszköz a fényképekkel dolgozó és grafikai tervezéssel foglalkozó szakemberek számára: még a gyárban precíziósan kalibrálják annak érdekében, hogy már a dobozból kivéve is kivételes színhűséget nyújtson. 16:10-es képarányú, 1920x1200 képpont felbontású, LED-háttérvilágítású IPS panelje 100 százalékban képes megjeleníteni az sRGB színteret, és széles, 178°-os látószöget biztosít annak érdekében, hogy minőségi képet nyújtson minimális színtorzulással szinte bármilyen pozícióból nézve.

Minden egyes PA248Q iparágvezető színhűséget garantál: már gyárilag ∆E (Delta-E) <5 értékre vannak kalibrálva. Külön állítható az árnyalat és a telítettség, és az egyes színek. Nemcsak a vörös, kék és zöld, hanem a cián, a bíbor és a sárga is. A készülék különlegesen egyenletes látványt biztosít a 6 ms válaszidőnek köszönhetően, kiküszöbölve az akadozást a filmnézés vagy játék közben.


A világ első négy USB 3.0 csatlakozóval rendelkező monitora
A PA248Q magasabbra teszi a mércét: a világ első monitora, amely négy darab USB 3.0 csatlakozóval van felszerelve. Egyszerűen csatlakoztathatók a különféle készülékek és élvezhető az ultragyors adatátviteli sebesség, amely a jelenlegi USB 2.0 szabvány akár tízszeresét is elérheti. Csatlakozási és kompatibilitási opciók bőséges tárát kínálja a PA248Q: DisplayPort, HDMI, DVI és D-sub csatlakozókat egyaránt fogad.

Exkluzív ASUS-funkciók és kialakítás
Nem hiányzik a PA248Q-ból az ASUS exkluzív QuickFit Virtual Scale funkciója sem, amellyel a fényképek és dokumentumok tényleges méretükben tekinthetők meg a képernyőn. A QuickFit Virtual Scale A/4, Letter, 8” x 10”, 5” x 7”, 4” x 6”, 3” x 5” és 2” x 2” méretek megjelenítését támogatja. A még rugalmasabb használat érdekében az igazításhoz centiméter és hüvelyk alapú rácsok is megjeleníthetők. A QuickFit egyetlen billentyűkombinációval aktiválható, illetve a PA248Q ezen felül hét különböző háttérszín használatát is felkínálja.
Az ASUS Splendid™ Video Intelligence technológiája optimalizálja a színek és a képek valósághű megjelenítését: a jeleket egy analóg-digitális átalakítóval dolgozza fel. Ily módon képes az élesség, a színek és a kontraszt javítására a még jobb látvány érdekében. Az alkalomtól függően hat előre beállított színoptimalizálási módból lehet választani (tájkép, mozi, normál, sRGB, és két, a felhasználó által meghatározott mód).

A PA248Q-n egy ötirányú navigációs gomb működik, amely a joystickhoz hasonlóan kezelhető. Ezzel érhetők el a QuickFit-beállítások, valamint az összes képernyőmenü- (OSD-) funkció. Az OSD-gyorsbillentyűk személyre szabhatók: a 10 leggyakrabban használt OSD-funkció közül választható ki, hogy a két gyorsbillentyű mit hívjon elő. A „kép a képben” (Picture-in-Picture, PIP) és a „kép a kép mellett” (Picture-by-Picture, PBP) funkciókkal a különféle forrásokból származó képek egymás mellett jeleníthetők meg, és bármikor egyszerűen váltani lehet a fő és a PIP-forrás között, beleértve a hangot is.

Ergonomikus, díjnyertes formaterv
Csakúgy, mint szinte minden ASUS kijelző, a PA248Q is ergonomikus kialakítású: szabadon dönthető, forgatható és a magassága is állítható, hogy a felhasználó a lehető legkényelmesebben nézhesse. Formaterve nemzetközi elismerést aratott: elnyerte a reddot és az IDEA (International Design Excellence Awards) formatervezési díjait.
 

Kulcsszavak: ASUS Asus monitor LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05