HP ProLiant Gen8: Nagyobb teljesítmény, magasabb szintű automatizáció

forrás Prim Online, 2012. május 16. 11:04

A HP ProLiant Generation 8 (Gen8) portfólió most bemutatott, új tagjai javítják a teljesítményt, egyszerűsítik a karbantartást és fokozzák az adatközpont rendelkezésre állását. A HP szintén ma jelentette be új finanszírozási, támogató és partnerprogramjait, köztük a HP ProActive Insight Architecture Alliance szakmai szövetséget, amelynek keretében a világ legnagyobb technológiai cégei dolgoznak a manuális karbantartási feladatok kiiktatásán és az adatközponti működés hatékonyságának fokozásán.

Az új HP ProLiant Gen8 szerverekkel és a kibővített programok segítségével a technológiai szigetek helyett olyan hatékony, magas szinten automatizált IT-infrastruktúrát lehet kialakítani, ahol akár évi 30 napot lehet karbantartás helyett a növekedést ösztönző innovációkra fordítani.

 



Nagyobb számítási kapacitás

A kibővített HP ProLiant Gen8 kínálat  új szerverei a legújabb AMD Opteron 6200 sorozatú processzorokkal, valamint az Intel Xeon E5-2400 és Intel Xeon processzor E5-4600 processzorcsalád tagjaival dolgoznak. Opcionális, továbbfejlesztett HP PCIe Gen2 IO Accelerator megoldásai az adathozzáférési látencia csökkentésével gyorsítják az alkalmazásteljesítményt és a számítási ciklusokat.

A kis-, közép és nagyvállalatok növekvő igényeire reagálva a HP új ProLiant Gen8 rack- és toronyszerverekkel valamint új, Intel Xeon E5-2400 processzoros blade-szerverrel lép piacra:

·  A rackre optimalizált, egy rack-egységnyi helyet elfoglaló (1U)  HP ProLiant DL360e Gen8 könnyen szervizelhető rendszer, amely minden méretszegmens cégeinek és szervezeteinek támogatására alkalmas.

·  A rackre optimalizált, két rack-egységnyi helyet elfoglaló (2U) HP ProLiant DL380e Gen8 nagyobb számítási teljesítményt és tárkapacitást kínál az adatközponti alkalmazásokhoz.

·  A bővíthetőség szempontjából kiemelkedő, kétprocesszoros HP ProLiant ML350e Gen8 torony nagyvállalati szintű teljesítményt kínál a távoli és fiókirodai környezetekben.

·  A középvállalatoknak ideális HP ProLiant BL420c Gen8 pengeszerver továbbfejlesztett felügyeleti képességeket nyújt a magas szintű rendelkezésre állást és teljesítményt igénylő alkalmazásokhoz.

A HP az AMD Opteron 6200 sorozatú processzor támogatásával is kibővíti a HP ProLiant Gen8 kínálatot:

·  A teljesítményre optimalizált, 2U magas HP ProLiant DL385p rack-szerver virtualizációs, adatbázis-használattal járó és nagy teljesítményű számítási feladatokra készült.

·  A HP ProLiant BL465c Gen8, mint az első rackenként 2000 magot tartalmazó szerver, kifejezetten a virtualizációt, az adatbázis-alkalmazásokat és a nagy teljesítményigényű terheléseket támogatja.

A HP ProLiant scale-up szerverek családja szintén kibővült az Intel Xeon E5-4600 processzor támogatásával az új, nagy teljesítménysűrűségű penge- és rack-szervereknél. Ezek tömeges szállítása nyáron indul.

Piacvezető teljesítmény a beépített intelligenciát tökélyre fejlesztő ökoszisztéma révén

A HP ProActive Insight Architecture Alliance a maximumot kívánja kihozni a HP ProLiant Gen8 szerverek beépített intelligenciájából. Tagjai a memória-, a tároló-, az I/O-, a tápellátási és az infrastruktúra-megoldások szegmensének vezető vállalatai. Az általuk tervezett technológia a HP ProActive Insight Architecture szabvány alapján több ezer rendszerparamétert elemez, magas szintű automatizációt biztosít, csökkentve ezzel az adatközpontban a manuális hibák okozta leállások gyakoriságát.

A szövetség tagjai által szállított technológiák és a HP ProLiant Gen8 rendszer intelligens integrációja révén a riasztások, mérési eredmények és más kritikus rendszeranalitikai információk eljutnak a HP Insight Online támogató portálra.

A HP ezenkívül a világ vezető szoftvervállalataival (pl. Microsoft Corp, Red Hat, SAP és VMware) közösen dolgozik azon, hogy iparágvezető benchmark-eredményt érjen el a HP ProLiant Gen8 szerverekkel. Az eredmények részletesen: http://h18004.www1.hp.com/products/servers/benchmarks/index.html.

Ügyféltámogatás és finanszírozás az eredményesebb működés szolgálatában

A HP Proactive Care a szakértői erőforrásokhoz közvetlen hozzáférést nyújtó támogatást és szolgáltatásokat biztosít.A szerverdiagnosztikai adatok és az automatizációs eszközök ötvözése a HP ProLiant Gen 8 szervereknél költséghatékony működést, hibamegelőzési képességeket és páratlan optimalizációs támogatást biztosít.

A bevezetés gyorsítása és a beruházásban rejlő lehetőséget kiaknázása érdekében a HP Education Services csapatánál már lehet jelentkezni „A ProLiant Gen8 képességei és technológiái” c. tanfolyamra.

Az új  HP Financial Services Refresh for Less program keretében a szervezetek tőkeberuházás  nélkül állhatnak át a HP ProLiant Gen8 szerverekre, így azonnal megtakarítást érhetnek el működési költségeikben. A HP Financial Services sokféle képességgel egyszerűsíti az átállást a régi szerverekről: pl. beszámítással, logisztikával, szerződésmegújítással, újraértékesítéssel és újrahasznosítással.

Az új HP ProLiant Gen8 platformok várhatóan júniustól lesznek elérhetők a HP-nál és globális viszonteladóinál.

Kulcsszavak: IT-szolg szerver HPQ HP

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50