A GTS finanszírozási megállapodást köt növekedésének felgyorsítása érdekében

Farkas Miklós, 2012. június 1. 18:00

A GTS Central Europe (GTS), Közép- és Kelet-Európa vezető infrastruktúra alapú távközlési szolgáltatója ma nagyszabású finanszírozási megállapodás megkötését jelentette be. Az új elsőbbségi hitelkeret-szerződés új felvásárlásaihoz és hálózati fejlesztéseihez is megfelelő forrást biztosít a vállalatnak.

A 330 millió euróról szóló hitelkeretet vezető európai bankok konzorciuma bocsátja a cég rendelkezésére. A keret részben a meglévő banki tartozások refinanszírozására szolgál, és több mint 50%-át a GTS rugalmasan használhatja fel vállalati akvizíciókra, tőkeberuházásra és részvényesi kölcsönök visszafizetésére. A GTS húszéves működése alatt szervesen, illetve vállalatok és eszközök akvizícióján keresztül növekedett a közép-kelet-európai régióban. A cég most meglévő hagyományaira építkezve, a hitelkeret felhasználásával gyorsítja fel növekedését és fejleszti regionális optikai és adatközpont hálózatát.

„Cégünk erejét demonstrálja, hogy jelenlegi hitelezőink mellett új bankok is részt vesznek a megállapodásban. A fegyelmezett és fókuszált vállalatvezetés révén utolsó, 2008-as hitelkeret-szerződésünk óta évről évre növeltük nyereségességünket és készpénzállományunkat. Kivételes helyzetben érezzük magunkat, hogy Európából és Amerikából is bankok és részvényesek nagyszerű csapata támogatja vállalatunkat. Ezekben a bizonytalan időkben ez nagy lehetőség.” – mondta Gerald Grace, a GTS pénzügyi igazgatója.

Kulcsszavak: GTS Central Europe hitel

Vezetékes távközlés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A UPC nyerte el az Élményvezérek díjat

Az ügyfélkiszolgálás és ügyfélélmény témában az egyik legrangosabb hazai üzleti elismerés az Élményvezérek díj, amelyet 2015-ben a UPC nyert el.

2016. február 1. 14:25

Egyre több cég vált vezetékesről internetes telefonálásra

Míg 2014 januárja és októbere között több mint 200 ezerrel csökkent a vezetékestelefon-vonalak száma Magyarországon, addig a VoIP-csatornák száma közel ennyivel növekedett ugyanebben az időszakban. Így a két technológia közti különbség tíz hónap alatt több mint egymillióról mintegy 650 ezerre csökkent. Az üzleti szférában egyelőre még nagyobb a különbség, de itt is hasonló trend tapasztalható. A jelentősen olcsóbb beszélgetésre lehetőséget adó VoIP-hálózatokkal szemben a vezetékes telefonok egyelőre azért tudnak nagy számban fennmaradni, mert internetcsomaggal együtt rendelés esetén rendkívül alacsony áron lehet hozzájuk jutni, mutat rá az Internetet.hu távközlési ár-összehasonlító portál.

2014. december 22. 16:53

Egy sor nagyvállalati ügyféllel erősít a BTel

Az idei év során a Business Telecom Nyrt. (BTel) saját hálózatfejlesztésének, komplex infokommunikációs megoldások bevezetésének, illetve felhőalapú szolgáltatások elindításának köszönhetően tovább erősítette pozícióit a hazai távközlési és ICT-piacon. Sikeres működése révén 2013-ban olyan nagyvállalatok csatlakoztak a hazai alternatív szolgáltató üzleti ügyfeleinek köréhez, mint az ország legkülönbözőbb területein működő SPAR, az IT-rendszerek és biztonság terén összetett előírásoknak megfelelő Budapesti Értéktőzsde, vagy a szélessávú interneteléréssel nem rendelkező állomások műholdas hálózatba kapcsolását megvalósító Magyar Államvasutak.

2013. szeptember 18. 19:14

Virtuális banktitkok

Molnár Zoltánt, a Sopron Bank IT igazgatója a professzionális szolgáltatások mellett elsősorban felelősségvállalást vár az infokommunikációs szolgáltatótól, vagyis hogy a szolgáltató is átérezze ugyanazt a felelősséget, amelyet a Bank az ügyfelekért érez.

2013. január 17. 18:33

Jelentős technológiai beruházásokat hajtott végre a BTel

A Business Telecom Nyrt. (BTel) számára másfél éves háttérfejlesztési program fejeződött be 2012 novemberében, melynek keretében a cég új, független kiszolgálói kapacitást, valamint új pénzügyi és ügyfél-nyilvántartási rendszert helyezett üzembe. Ezt kísérte a korábbi tervek szerint végrehajtott üzletági átalakulás, illetve a Magyarországon egyedülálló, mikrohullámú és kombinált hálózaton zajló folyamatos kutatás-fejlesztés. Takács Gábor, a BTel műszaki üzletágvezetője elmondta: a BTel számára a beruházások és a folyamatos kutatás-fejlesztés célja a növekvő ügyfélbázis igényeinek magas szintű kiszolgálása és a szolgáltatási biztonság mellett az egyedi hazai tudásbázis és a piaci függetlenség további erősítése.

 

2012. december 18. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05