50 új blogalkalmazás a Windows Phone Piactéren

forrás Prim Online, 2012. június 7. 17:45

Összefogott a Blog.hu, a Microsoft és a Nokia, hogy a hazai felhasználók még több, minőségi alkalmazást tölthessenek le a Windows Phone Piactér kínálatából. Az együttműködés eredményeként az 50 legolvasottabb blog.hu-s blog mostantól akár a Nokia Lumia készülékek kezdőképernyőjén is helyet kaphat az élő csempék között.

A Blog.hu, a Microsoft és a Nokia kezdeményezésének köszönhetően először mintegy 50, június végétől pedig már közel 80 olyan blogalkalmazás közül válogathatnak majd a Windows Phone készüléket használók, amelyek a Blog.hu domain-nel rendelkező blogok tartalmát jelenítik meg akár egy-egy élő csempén.

A magyar fejlesztésű applikációk az adott blog rss feedjéből frissülnek, így amint a bloggerek élesítik legújabb posztjukat, az máris olvashatóvá válik a WP-appokon keresztül is. A kezdőképernyőre élő csempeként kitűzött applikáció jelzi a felhasználó számára, ha új poszt kerül a blogra. Így a Nokia Lumia készüléktulajdonosok azonnal értesülnek a friss tartalomról, és csillapíthatják információéhségüket.

Ahogy az a GfK Hungária Digitally Connected Consumers tanulmányából is kiderül, egy átlagos magyar okostelefon-használó 16 applikációt tölt le készülékére, és ebből hatot használ rendszeresen. Utóbbiakat főként személyes szórakozásra, kikapcsolódásra, információszerzésre. Éppen ezeket az igényeket elégítik ki az olyan blogok applikációi, mint a Comment:com blog, a Nesze!szer, az Addict vagy az ágy-asztal-tv, csak néhányat említve az első ötvenből.

Az alkalmazások június közepétől letölthetők a Piactérről.

Magyar fejlesztésű alkalmazások támogatása
Jelenleg összesen több mint 80 ezer WP-alkalmazás található a Piactéren. Többek között a Nokia Lumia készülékek hazai terjedésének köszönhetően a magyar nyelvű illetve a magyar fejlesztésű applikációk is egyre nagyobb arányban tölthetők le a Piactérről. A hazai alkalmazások iránti igények kielégítésére a Nokia és a Microsoft közös erővel támogatják azon egyetemi hallgatók és oktatók munkáját, akik a Nokia Lumia Windows Phone alapú készülékekre fejlesztenek appot, amelyek száma az 500-at is meghaladta. Partnereikkel együttműködve olyan alkalmazásokat készítettek már el, mint a Portfolio.hu, a NapiApp, a Mozi24, a GlobalSoccer, a Múlt-kor, a Kulturális GPS, a Vatera, valamint a MEK Book.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05