Globális piacra jutási lehetőség hazai szoftverfejlesztő vállalkozások számára

forrás Prim Online, 2012. június 11. 12:45

A Nemzetgazdasági Minisztériummal folytatott szakmai műhelymunka eredményeként a Nokia Siemens Networks globális piacra jutási lehetőséget biztosít két hazai kis- és középvállalkozás (KKV), a Starschema Kft. és a Processorg Software 82 Kft. számára. Az együttműködés jelentőségét az adja, hogy a magyar vállalatok a multinacionális nagyvállalaton keresztül nem csupán konkrét munkalehetőséghez jutnak, hanem a nemzetközi piacra is kiléphetnek. A cégek az úgynevezett Customer Experience Management* (magyarul ügyfélélmény-menedzsment), azaz a felhasználói tapasztalatokon alapuló új mobiltelefonos szolgáltatások és alkalmazások kifejlesztésében fognak együttműködni az elkövetkező három évben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nokia által a munkahelyteremtés elősegítése érdekében létrehozott munkacsoportnak köszönhetően az egyedi szoftverfejlesztésben élenjáró Starschema Kft. és Processorg Software 82 Kft. a kutatás-fejlesztés (K+F), azon belül is az úgynevezett Business Intelligence** területén kezdte meg együttműködését a Nokia Siemens Networks Kft-vel.

A megállapodás legfontosabb, és egyszersmind újszerű eleme, hogy új partnereit a Nokia Siemens Networks nemcsak hazai, hanem globális projektjeibe is be kívánja vonni, azaz a világ mintegy 150 országában válik ismertté e két magyarországi KKV neve. A magyar vállalatok tehát egy globális nagyvállalat globális piacára fognak dolgozni, lehetőséget nyerve a nemzetközi piacra való kijutásra.

„A megállapodás három évre szól, folyamatos szakmai kihívást és munkalehetőséget teremtve több tucat fejlesztőmérnök számára.” – mondta Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks Kft. ügyvezető igazgatója. „A távközlési szolgáltatók ma két komoly kihívással is szembesülnek: az egyre gyorsabban bővülő hálózati forgalom napjaink hálózatainak hatékonyságkorlátait feszegeti, miközben az ügyfelek egyre magasabb szolgáltatási szintet várnak el. Cégünk együttműködik a szolgáltatókkal, hogy megfelelhessenek ezeknek a kihívásoknak.”

Ésik Róbert hangsúlyozta, hogy a Nokia Siemens Networks előrejelzése szerint 2020-ra az okostelefonok egyre növekvő népszerűsége miatt a felhasználók mindennap átlagosan 1 GB adatforgalmat bonyolítanak majd. „A mostani átlagosan 15 MB-os adatforgalomhoz képest ez olyan mértékű növekedés, amely teljesen átértelmezi a felhasználói igényeket, ehhez az egész iparágnak alkalmazkodnia és fejlesztenie kell” – tette hozzá.

A most induló projektek elsődleges célja a végfelhasználói tapasztalatok elemzése, értékelése, amely az úgynevezett Business Intelligence alkalmazások segítségével végzett kutatásokon alapszik. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók mobileszközökkel kapcsolatos fogyasztási szokásait szakértők segítségével értelmezik, és a felmerült igények kielégítése érdekében a meglévő alkalmazásokat fejlesztik, illetve új, egyedi szoftveres funkciókat hoznak létre.

A projekteken dolgozó mérnökök első lépésben úgynevezett „train-the-trainer” megoldással csatlakoznak a magyarországi fejlesztő csapat munkájához, majd ezt követően vehetnek részt önállóan a komplex, globális szintű projektek megvalósításában.
 

Kulcsszavak: Nokia Siemens Networks

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09