Egyetemi felhasználókkal ünnepel az Office 365

forrás Prim Online, 2012. június 28. 09:34

Egyetemi felhasználókkal ünnepli első születésnapját Magyarországon a Microsoft Office 365. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán a diákok szeptembertől a Digitális Oktatási Alapcsomag (DOA) felhőjén keresztül érhetik el levelezésüket, a Dunaújvárosi Főiskola pedig a közelmúltban jelezte, hogy 3500 hallgató munkáját könnyítenék meg az Office 365-re épülő DOA segítségével. Az Office 365 ma már a világ 32 országában, 88 nyelven érhető el.

Egy évvel ezelőtt Steve Ballmer mutatta be az Office 365 szolgáltatáscsomagot. A Microsoft vezérigazgatója akkor azt jósolta, hogy az Office 365 versenyelőnyt biztosít majd a vállalkozások számára. A Microsoft – a márka globális programja részeként –, az Office 365 második szintjének minden szolgáltatását ingyenesen bocsátja a hazai közoktatásban és a felsőoktatásban tanuló hallgatók rendelkezésre. Erre a magyar kormány és a Microsoft Magyarország együttműködésében megvalósuló Digitális Oktatási Alapcsomag révén nyílik lehetőség.

„Elengedhetetlen, hogy a magyar diákok megismerkedjenek a legújabb technológiákkal annak érdekében, hogy versenyképes tudásra tegyenek szert: megismerjék azokat a technológiákat, amelyekkel később a munkahelyeiken találkoznak majd. Mindemellett, az iskolai munka elengedhetetlen része, hogy a diákok és a tanárok, oktatók hatékonyan tudjanak kommunikálni. Az Office 365-re épülő Digitális Oktatási Alapcsomag segítségével megoszthatók a házi dolgozatok, a jegyzetek, lehetőség van arra, hogy azonnali üzenetküldés segítségével a felhasználók kapcsolatba lépjenek egymással, hang- és videohívásokat kezdeményezzenek és fogadjanak.”- fogalmazott Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

A hazai oktatásban elsőként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara (ELTE IK) csatlakozott először a Digitális Oktatási Alapcsomaghoz, amely magában foglalja a Microsoft Office 365 online megoldásportfólióját. Az intézményben közel háromezer felhasználó kezdi meg szeptembertől a tanévet a Microsoft felhőszolgáltatásának segítségével. Az ELTE IK saját üzemeltetésében már évek óta használja a Microsoft Office mellett a SharePoint, Exchange és Lync szolgáltatásokat, a nyári tesztidőszak után a diákok és az oktatók ezeket már a Digitális Oktatási Alapcsomag felhőjén keresztül érik majd el. A migráció révén a felhasználók gyorsabb működést és nagyobb rendelkezésre állást tapasztalhatnak majd.

A Digitális Oktatási Alapcsomag keretén belül az Office 365 bevezetését tervezi a Dunaújvárosi Főiskola is, amely több éve alkalmazza a Microsoft innovatív technológiáit a szervertermékektől a felhasználói azonosító rendszerig. A vállalat felhő alapú szolgáltatásainak segítségével az intézmény elsősorban üzemviteli előnyöket vár, segítségével tárkapacitás, szerverüzemeltetés, rendelkezésre állás tekintetében szabadíthat fel erőforrásokat. Ennek keretében a hallgatói levelezést teljes egészében a felhőbe fogják kihelyezni úgy, hogy a hallgatói azonosítást maga az intézmény végzi. A felhőben rendelkezésre álló SharePoint felületen alakítják ki a hallgató-oktató kommunikáció olyan elemeit, amelyeket az e-learning rendszeren kívül használnak.

„Az Office365-re épülő Digitális Oktatási Alapcsomagjának szolgáltatásai a lehető legteljesebb mértékben integrálódni fognak az intézményi Microsoft alapú szolgáltatásokkal, így használatuk transzparensen beépül az intézmény egyéb IT szolgáltatásainak rendszerébe. A felhőszolgáltatások bevezetésével a teljes hallgatói kör személyes postafiók rendszere átkerül az Office365-be, ahol a hozzá kapcsolódó Office on-line alkalmazások is rendelkezésre állnak a hallgatók számára. Az aktív hallgatók mellett az Alumni rendszerben regisztráltakat is a felhő fogja kiszolgálni. Az így kialakuló felhasználói kör tervek szerint 3500 hallgatóval indul.” – emelte ki Kovács Csaba István, a Dunaújvárosi Főiskola docense és informatikai vezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09