Négy Canon-termék az EISA-díjazottak között

forrás Prim Online, 2012. augusztus 15. 13:01

A Canon ma bejelentette, hogy a cég négy termékét is díjazta az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association, EISA). Az EOS 5D Mark III Digital SLR az „Európa legjobb haladó szintű SLR fényképezőgépe 2012-2013”, a PowerShot G1 X „Európa legjobb kompakt fényképezőgépe 2012-2013”, a LEGRIA HF M52 kamkorder az „Európa legjobb videokamerája 2012-2013”, a PIXMA PRO-1 pedig az „Európa legjobb fotónyomtatója 2012-2013” díjakat nyerte el, kiemelve a Canon fotó- és videotermékeinek piacvezető minőségét.

Európa legjobb haladó SLR fényképezőgépe 2012-2013: Canon EOS 5D Mark III


A méltán híres EOS 5D Mark II sikerére építő, és a világ minden tájáról származó professzionális fotósok visszajelzéseire támaszkodó EOS 5D Mark III páratlan művészi szabadságot kínál a legnehezebb felvételek során is.
A Canon EOS 5D Mark III-mal kapcsolatban az EISA-zsüri így nyilatkozott: „A Canon EOS 5D Mark III egy extrém módon sokoldalú fényképezőgép, valamint egy egyszerűen kezelhető, professzionális minőségű DSLR kamera. Bár a specifikációi hasonlítanak elődjéhez, a Canon EOS 5D Mark III komoly előrelépést jelent mind a valós életbeli fotózás, mind a teljesítmény terén. 22 millió pixeles CMOS-érzékelője kiváló képeket készít normál és alacsony megvilágítású helyzetekben is, és a fényképezőgép speciális, 61 pontos autofókuszrendszere a Canon új professzionális modelljéből származik. Ezenfelül az új EOS 5D generáció lényegesen jobban tűri az időjárás viszontagságait, és 6 kép/másodperc sebességgel folyamatos felvételek készítésére is képes.”

Európa legjobb kompakt fényképezőgépe 2012-2013: Canon PowerShot G1 X


A PowerShot G1 X magasra tette a lécet a kompakt fényképezőgépek képminőségével kapcsolatban, és maga a Canon is úgy értékeli, mint a cég által gyártott eddigi legjobb kompakt fényképezőgép. A PowerShot G1 X, amely tökéletes társa a professzionális DSLR-gépeknek, de saját magában is lenyűgöző fényképezőgép, a Canon híres G-sorozatának csúcsmodellje, és ideális mindazon profi és komoly amatőr fényképészek számára, akik professzionális minőséget várnak el egy kompakt fényképezőgéptől.
A Canon PowerShot G1 X-szel kapcsolatban az EISA-zsüri így nyilatkozott: „A Canon PowerShot G1 X képminősége sok DSLR-rel versenyképes szintű.” Ez valóban lenyűgöző egy ennyire kompakt kivitelű fényképezőgéptől. Az APS-C és a „mikro 4/3”-as formátumok közötti méretű érzékelő segít abban, hogy ez a PowerShot akkor is alacsony zajszintű képeket készítsen, ha akár 12800-as ISO-érzékenységgel fotózunk. Az erős DIGIC 5 processzor szintén fontos szerepet játszik a képzaj csökkentésében, illetve segít a fényképezőgép 14,3 megapixeles, 14 bites képeit maximális sebességgel feldolgozni. A komoly amatőrök és a profik egyaránt értékelni fogják a lehetőséget, hogy a fényképezőgép képes elmenteni RAW és JPEG formátumban is a fájlokat. A 4x zoom az EISA magazin tesztjei szerint a nagyon helytakarékos kialakítás dacára is jó képminőséget biztosít, és rendkívül hatékony a beépített stabilizátor is, amely ugyanazt a Hibrid IS-technológiát használja, mint egyes professzionális Canon-objektívek.”


Európa legjobb videokamerája 2012-2013: Canon LEGRIA HF M52


A kiváló minőségű, Full HD felbontású filmek egyszerű rögzítésére és megosztására tervezett LEGRIA HF M52 különösen jól teljesít alacsony fényviszonyok mellett, illetve Wi-Fi (MPEG4) funkcióival rendelkezik. Az új, intelligens képstabilizálás segítségével egyszerűen vehetők fel sima, rázkódásmentes filmek, a Történetkészítő (Story Creator) pedig személyes filmrendezőként vezeti végig a felhasználókat az egy adott történet elmesélésére használható jelenettípusokon.
A Canon LEGRIA HF M52-vel kapcsolatban az EISA-zsüri így nyilatkozott: „A kompakt, hordozható  Canon HF M52 videokamera ultragyors fókuszálással és hatékony képstabilizálással segíti a kiváló minőségű videók felvételét. A 32 gigabájtnyi beépített flash-memórián akár háromórányi felvétel is elfér a legjobb képminőséggel, és a kamera külső SD flash-memóriakártyákat is képes kezelni (SDXC-t is), vagyis sosem kerül helyszűkébe a használó. A beépített Wi-Fi funkció révén a felvételek egyszerűen megoszthatók a közösségi oldalakon, illetve lejátszhatók a DLNA-kompatibilis tévéken és iOS-készülékeken – de az igazán kiemelkedő jellemző a Canon HD CMOS Pro érzékelőjének köszönhető kiváló képminőség, valamint a hangminőség javításának lehetősége egy külső mikrofon csatlakoztatásával.”

Európa legjobb fotónyomtatója 2012-2013: Canon PIXMA PRO-1


A PIXMA PRO-1 – a cég méltán híres Pro sorozatának új zászlóshajója – a világ első A3+ nyomtatója, amelyben 12 tintás rendszer található. EOS-ihlette kialakításával a professzionális fényképészek számára készült PIXMA PRO-1 a lehető legjobb minőségű nyomatokat készíti, színesben és fekete-fehérben egyaránt, így ideális akár stúdióknak, akár művészeti kiállításokra is.
A Canon PIXMA PRO-1-gyel kapcsolatban az EISA-zsüri így nyilatkozott: „12, nagy kapacitású pigmenttintás patronjával PIXMA PRO-1 tökéletes választás azok számára, akik kiemelkedő minőségű, tartós nyomatokat kívánnak készíteni. A nyomtató a professzionális fényképészek mellett a komoly amatőröket célozza meg. A színek kirajzolása kiváló, konzisztens, és az öt külön monokróm tinta révén a fekete-fehér nyomatok is részletgazdagok és igazán látványosak. Színes nyomtatásnál kiemelkedően jó a bőrszínek visszaadása. A nyomtató, amelybe akár A3+ méretű hordozók is helyezhetők, nagyon fürge: kevesebb, mint 3 perc alatt nyomtat ki egy A3-as fotót, a második papíradagoló pedig extra rugalmasságot biztosít a vastag nyomathordozókat használók számára. A PIXMA PRO-1 tele van olyan modern technológiákkal, amelyek kiemelkedő minőséget biztosítanak relatíve alacsony üzemeltetési költségek mellett.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05