IVSZ MENTA konferencia: Kitekintés a változó világunkra

forrás Prim Online, 2012. augusztus 26. 08:39

Idén, szeptember 13-14-én rendezik az IKT- szektor menedzsereinek csúcstalálkozóját. A MENTA két napos rendezvényének előadásai az életünk minden területét átszövő változásokra, valamint a hazai informatikai aktuális kérdéseire fókuszálnak. A geopolitikai kérdésekről szóló nyitóelőadás mellett a megváltozott gazdasági és társadalmi környezetről, a változó Európáról és benne Magyarországról, valamint az informatika szerepéről lehet majd előadásokat hallani a forrongó, kialakuló új közegben.

Tagvállalatainak vezetőit és munkatársait, az informatikai, elektronikai és távközlési szektor cégeinek képviselőit, IT-vezetőket és az IKT- szektor felhasználóit várja a szeptember 13-14-én rendezendő MENTA 2012 konferenciára, Egerszalókra a Saliris Hotelbe az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége.

A rendezvényen a vállalatvezetők és előadók közösen elemzik az EKOP 2013-2020 forrás lehetőségeit, bemutatkozik az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítványa, valamint megvitatásra kerülnek a jövő szakember képzésének kérdései, az új Közbeszerzési törvény adta lehetőségek, és az egységes kártyarendszer aktuális helyzete.


Az informatikán kívülről érkező előadók pedig más-más szempont alapján segítenek a vállalatvezetőknek az adott gazdasági, geopolitikai vagy pszichés helyzet elemzésében. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja különleges szempontból a testi- szellemi megküzdés, az erőnlét és egészség forrásairól tart majd izgalmas előadást az idei MENTA konferencián. Dr. Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a globális válságok, a katonai feszültségek és a csökkenő együttműködések kérdéseire keresi a választ. Dr. Mellár Tamás, közgazdász gazdasági szempontból vizsgálja, hogy a világgazdasági válság milyen szerepet játszott a magyar gazdasági helyzet alakulásában, valamint az EU válsága miként érinti a magyar gazdaság mozgásterét?  Dirk Wölfer, a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselője segíti bemutatni, hogy miként látják a külföldi befektetők a hazai viszonyokat, és milyen megoldások vannak a helyzet javítására.


A MENTA előzetes programja az IVSZ honlapján.

Kulcsszavak: IVSZ MENTA konferencia trend

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50