Liferay Developer Studio 1.6.0

forrás Prim Online, 2012. szeptember 12. 16:54

A Liferay, a világ vezető nyílt forráskódú nagyvállalati portál fejlesztője bejelentette a Liferay Developer Studio legújabb, 1.6.0 számú verzióját. Az Eclipse alapú fejlesztői környezetbe ezúttal egy professzionális grafikus workflow plugin is bekerült, mellyel a Java fejlesztők hatékonyan tudnak akár nagyon összetett folyamatokat is modellezni.

Az új Kaleo Designer for Java lehetőséget biztosít a fejlesztőknek folyamatok gyors létrehozására és publikálására vizuális környezetben, akár új, akár egy futó Liferay-ről letöltött meglevő modellek alapján. A Java/Groovy leírónyelv szolgáltatásai: Liferay API hozzáférés, automatikus kódkiegészítés, forráskódellenőrzés, folyamatos szintaxisellenőrzés - mindez az otthonos Eclipse környezetben. A notification editor egyszerűvé teszi a folyamatokról értesítések küldését Freemarker vagy Velocity template nyelvek által nyújtott minden funkció kihasználásával. A felsoroltakon túl még számos funkció szolgálja a fejlesztőket az automatizált folyamatok hatékony fejlesztése során.

“Ezek az új szolgáltatások tovább erősítik a Liferay fejlesztések hatékonyságát és kiemelt szerepet játszanak a Liferay portfólióban” - nyilatkozta Greg Amerson, a Liferay Developer Studio vezető fejlesztője.

Természetesen a Liferay Developer Studió legújabb verziója támogatja az alkalmazások publikálását a szintén nemrég megnyitott Liferay Marketplace-re, a portálhoz kapcsolódó alkalmazások publikus piacterére, melyre a több mint 65.000 tagot számláló Liferay fejlesztői közösség már megkezdte a mindenki számára elérhető alkalmazások írását. A Liferay Developer Studio ezen fejlesztéseknek az első számú, igen hatékony eszközévé vált, biztosítva a közösség számára a nemzetközi nagyvállalati piacon történő megjelenést.

Az eddig leírtakon felül a Liferay Developer Studio tartalmaz egy előre telepített Liferay Portal Enterprise Edition (EE) szervert, a Liferay Plugin SDK-t, számos példakódot és példaprojektet, melyek sablonként használhatóak, valamint a beépített Websphere szerver-adapter vagy a Marketplace-en elérhető Remote IDE Connector lehetővé teszi a távoli szerveren történő fejlesztést.

Látogasson el a következő oldalra egy Kaleo Designer for Java demóért: http://vimeo.com/48315976.
A Liferay Developer Studio ingyenes verziója már elérhető bármely Liferay Portal EE
30 napos ingyenes letöltése esetén. A letöltéshez látogasson el az alábbi oldalra www.liferay.com/downloads/liferay-developer-studio ahol megtalálható a próbaverzió termékkulcsa is.

További Liferay információért keresse fel honlapunkat: www.liferay.com.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05