8X és 8S: Új HTC okostelefonok Windows Phone 8-cal

forrás Prim Online, 2012. szeptember 20. 09:15

A HTC és a Microsoft bejelentette a Windows® Phone 8X és 8S by HTC® készülékeket. Az okostelefonok az új Windows Phone 8 mobil operációs rendszert futtatják, egyedi külső kialakítással, a Beats Audio szoftveres támogatásnak köszönhetően stúdiószerű hangzással, valamint lenyűgöző kamerával.

“A HTC gyönyörű Windows Phone 8X és 8S készülékei a mi márkánkkal párosítva hatalmas mérföldkövet jelent a vállalatok életében.” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. “Egyértelmű választást és igazán egyedi felhasználói élményt nyújtunk a felhasználónknak. Rendkívüli izgatottsággal tölt el, hogy ezt a régmúltra visszatekintő együttműködést a következő szintre emeljük.”



“A Windows Phone 8 arra ösztönöz minket, hogy olyan okostelefonokat tervezzünk, amelyek a platformhoz méltó egyedi külsővel és személyiséggel ruházzák fel azt.” – tette hozzá Peter Chou, a HTC Corporation vezérigazgatója. “A Windows Phone egyértelműen az egyik legjobb mobil ökoszisztémává, rendszerré emelkedett és versenyképes bármely más mobil operációs rendszerrel szemben.”

Egyedi külső
A Windows Phone felülete egyedi, jól megkülönböztethető látvánnyal bír, biztosítva az innovatív és új felhasználói élményt. A HTC a Windows Phone 8X és 8S megalkotásakor igyekezett egyesíteni a virtuális és a fizikai élményt egy háromdimenziós, letisztult, unibody kialakítással, alapul véve a Windows Phone élő csempéit (Live Tiles).

A színek a Windows Phone élmény kapcsán hangsúlyos szerepet kapnak, így a HTC letisztult, merész befejezéssel látta el készülékeit. Windows Phone 8X esetében kék, fekete, piros és sárga (California Blue, Graphite Black, Flame Red and Limelight Yellow), míg a Windows Phone 8S by HTC fekete-fehér, piros, kék és szürke színekben lesz elérhető (Domino, Fiesta Red, Atlantic Blue and High-Rise Gray).



Fotózás, megosztás
A HTC – történetében először – a Windows Phone 8X-szel bemutatja a 2,1 megapixeles, f/2.0-s objektívvel, 88 fokos ultranagy látószögű előlapi kameráját, ami akár 4 ember együttes megörökítésére is alkalmas., mindemellett támogatja az 1080p videofelvételt. A hátoldali kamera 8 megapixeles CMOS és BSI érzékelővel és 28mm-es f/2.0-s objektívvel és dedikált fényképkészítő chippel rendelkezik. A fizikai gomb segítségével a fényképezés gyors és egyszerű, még lezárt képernyő esetén is.

Lenyűgöző hangzás Beats Audioval
A kizárólag a HTC okostelefonjain elérhető Beats Audio szoftveres támogatás élethű, stúdiószerű hangzást biztosít. A Windows Phone 8X by HTC Beats Audioval egy különleges erősítő gondoskodik arról, hogy a 3,5mm-es jack kábelen vagy hangszórón keresztül életre kelő hangok még jobbak legyenek, legyen szó zenéről, játékról vagy videóról.

Ragyogó kijelző
A Windows Phone 8X by HTC gyönyörű, 4,3 hüvelykes HD felbontású super LCD 2 kijelzője Gorilla® Glass 2-vel érkezik, valamint csökkenti a visszatükröződést és a becsillanást, így minden részlet jól láthatóvá válik. A Windows Phone 8S 4 hüvelykes képátlóval érkező, super LCD kijelzőjét pedig Gorilla® Glass védi.
   
Szórakozás
A Windows Phone Store és Xbox Live-nak köszönhetően minden eddiginél könnyebben élvezhetők a legújabb videók, zenék és játékok, akár útközben is.

Elérhetőség
A Windows Phone 8X és 8S 2012 novemberétől lesz elérhető, 50 ország több mint 150 mobilszolgáltatójának kínálatában. Magyarországon 2012. november közepétől lesz kapható.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05