A Polkomtel a Nokia Siemens Networks segítségével bővíti mobil-szélessávú hálózatát

forrás Prim Online, 2012. szeptember 20. 10:10

A Polkomtel (a lengyelországi Plus mobilhálózat üzemeltetője), valamint partnere, az Aero2 a Nokia Siemens Networks-öt választotta GSM, HSPA+ és Long Term Evolution (LTE) hálózata korszerűsítésére és bővítésére. Az együttműködés célja nagyobb lefedettség és magasabb szintű hang- és adatátviteli szolgáltatások nyújtása a mobil-szélessávot használók számára. A vállalatok keretmegállapodást írtak alá mobil-hozzáférési hálózat szállításáról, telepítéséről és karbantartásáról. A támogatási szolgáltatásokat egy további megállapodásban rögzítették.

Az okostelefonok növekvő népszerűsége egyre nagyobb terhet ró a mobilszolgáltatók hálózatára. Ezzel párhuzamosan nőnek a felhasználók szolgáltatáshoz kapcsolódó elvárásai is. A Nokia Siemens Networks – mely 63 LTE hálózat-telepítési referenciájával, valamint 206 WCDMA-hálózati ügyfelével világelső a mobil-szélessávú szolgáltatások területén – innovatív technológiáit és globális tapasztalatát bocsátja rendelkezésre annak érdekében, hogy a Polkomtel és az Aero2 a lehető legmagasabb színvonalú mobilszolgáltatásokat nyújthassa.

A szerződés keretében a Nokia Siemens Networks korszerűsíti a Polkomtel GSM hálózatát, valamint a mobil-szélessávú lefedettséget növeli HSPA+-szal a 900 MHz-es, LTE-vel kezdetben az 1800 MHz-es frekvenciasávban. A vállalat emellett korszerűsíti a meglévő rádiós hozzáférési hálózatot (Radio Access Network – RAN) a teljes egészében IP-alapú Single RAN platformmal.­

A fejlesztés része emellett a Nokia Siemens Networks NetAct hálózatfelügyeleti rendszerének frissítése és bővítése, amellyel a Polkomtel és az Aero2 hatékonyan, központilag ellenőrizheti, szabályozhatja és optimalizálhatja GSM, 3G és LTE hálózatának működését, s közben a hálózat energiafogyasztását is jelentősen csökkentheti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50