NEX-VG900E: Teljes képkockás Sony Handycam

forrás Prim Online, 2012. szeptember 25. 08:24

Izgalmas lehetőségek tárulnak fel a videósok számára a full frame szenzorral érkező Sony Handycam® NEX-VG900E cserélhető objektíves Full HD kamerával és az APS-C érzékelővel felszerelt társával, a NEX-VG30E-vel.

A kimagasló képminőségű Sony NEX-VG900E az első 35 mm-es érzékelős Handycam®, amellyel teljes egészében kihasználhatjuk a Sony és a Carl Zeiss objektívekben rejtő művészi lehetőségeket. A 24,3 effektív megapixeles NEX-VG900E Exmor CMOS érzékelője csaknem 40-szer nagyobb a kategóriabeli társainál, a modellel egyidejűleg bemutatott NEX-VG30E APS-C szenzora pedig több mint kétszer akkora, mint más cserélhető objektíves Handycam® modelleké.


 
A növekvő számú objektívekkel szép bokeh hatásokat érhetünk el, a magas érzékenységének köszönhetően tiszta, zajmentes felvételeket készíthetünk. A NEX-VG900E szenzorai a 24 megapixeles állóképeket RAW formátumban rögzítik, szabad teret hagyva az utómunkálatoknak.

A 25p/24p progresszív képkockasebességgel és a Cinema Tone Gamma™, valamint Cinema Tone Colour™ módok segítségével mozifilmszerű felvételeket alkothatunk, ezen felül pedig számos egyéb beépített effekttel ruházhatjuk fel a HD videofelvételeket vagy képeket.

A videó közbeni kifinomult, egyenletes zoomról a „libikóka” zoom gondoskodik, amely szabályozza mind az optikai, mind pedig a digitális zoomolást, így hozva ki a lenyűgöző végeredményt.

Mindezeken felül a NEX-VG900E kamera DT objektívek esetén automatikusan vált full frame felvételi módról APS-C-re, így a legtöbbet tudjuk kihozni azokból a DT objektívekből, amelyeket a kisebb APS-C szenzoros kamerákra optimalizáltak. A kamerához egy LA-EA3-as adaptert is mellékelnek, amely lehetővé teszi az A bajonettes DSLR objektívek használatát.

A NEX-VG900E a manuális beállítások széles palettáját is biztosítja. A rekesz, a zársebesség vagy az exponálás mind szabályozható, és a fehéregyensúlyt is a környezetnek megfelelően állíthatjuk be.

A kamera részletgazdag, nagy kontrasztú és szinte tökéletesen természetes színvisszaadásra képes. Állítható érintőképernyős LCD kijelzővel is felszerelték, amely a Sony egyedi technológiájának köszönhetően gyönyörű képet és gazdag, mély feketét képes megjeleníteni.

A kiváló minőségű hangzás kulcsfontosságú eleme a NEX-VG900E HD videózás élményének. Sztereóból egyszerűen átválthatunk 5.1 csatornás surround hangzásba, illetve lehetőség van külső mikrofon és fejhallgató csatlakoztatására is. A hangrögzítést szemmel követhetjük az LCD kijelzőn feltüntetett audioszintmérő segítségével.

Handycam NEX-VG30EH/VG30E


Számos profi tulajdonsággal rendelkezik a szintén most bemutatott Handycam® NEX-VG30 is. A 16,1 megapixellel rendelkező kamerát Exmor™ APS HD CMOS szenzorral szerelték fel, amely a cserélhető E bajonettes objektívek széles választékával kiváló minőségű képet rögzít.


Ahogyan a NEX-VG900E esetében, ezzel a géppel is lehetőségünk nyílik a művészi Picture Effect módban rögzíteni, az 50p, 25p vagy 24p progresszív módokban pedig kifinomult, moziszerű Full HD felvételek készíthetünk.

A NEX-VG30 kamerát szintén XGA OLED Tru-Finderrel, széles körű kézi vezérléssel és libikóka stílusú zoomszabályzóval szerelték fel.

A NEX-GV30EH tartozékokkal kiegészített változat, mely tartalmaz egy új E bajonettes PZ 18-200 mm F3.5-6.3 OSS Power Zoom objektívet, amely kiválóan megállja a helyét a széles látószögtől egészen a telefotóig. Kifinomult, csendes autofókusz és optikai SteadyShot képstabilizáló emeli professzionális szintre a kamerát.

A Sony Handycam® NEX-VG900E és NEX-VG30E kamerák európai megjelenése november-december környékén várható.

Kulcsszavak: kamkorder videó Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09