Mobil-adatátviteli sebességrekord a Nokia Siemens Networks-től

forrás Prim Online, 2012. október 8. 10:54

A Nokia Siemens Networks új TD-LTE adatátviteli sebességrekordot állított fel. A rekorddöntés során a cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ilyen sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg még több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető – mindez mobil-szélessávon.

A világrekordot a Nokia Siemens Networks laboratóriumában állították fel az Illinois állambeli Arlington Heights-ben. Ez a cég ötödik egymást követő LTE sebességrekordja az elmúlt 6 hónapban.

A felhasználók hatalmas fájlokat szeretnének fel- és letölteni, ehhez azonban a szolgáltatóknak drasztikusan növelniük kell mobilhálózatuk adatátviteli sebességét és kapacitását. Éppen ezért a Nokia Siemens Networks ezúttal 1,6 Gbps adatátviteli sebességgel és megnövelt feltöltési kapacitással feszegette a 4G technológia határait.

Az új rekord a Nokia Siemens Networks saját korábbi, 1,3 Gbps-os TD-LTE adatátviteli rekordját múlta felül. A TD-LTE megnövelt adatátviteli sebessége révén a felhasználók kiemelkedő minőségű videótartalmat fogyaszthatnak, és egyéb fejlett szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Széles körű mobil-szélessávú és szolgáltatási kínálatával a vállalat a TD-LTE fejlesztésében és piacra vitelében is vezet. A cég közel 20 jelentős tesztüzemben vállal szerepet Kínában, Oroszországban, Tajvanban és további területeken, valamint kereskedelmi megállapodást kötött nyolc TD-LTE hálózatüzemeltetővel, mint például az indiai Bharti Airtel, a szaúd-arábiai Mobily, az orosz MTS, a Sky Brazil, vagy a szintén szaúd-arábiai STC. A Globális Mobileszköz-beszállítók Szövetsége (GSA) 2012. szeptemberi elemzésében világszerte tizenegy TD-LTE hálózat beüzemeléséről számolt be, melyből öt hálózatot a Nokia Siemens Networks szállít.

A közelmúltban a Nokia Siemens Networks szállította Oroszország első TD-LTE 4G hálózatát is, mely világviszonylatban is a legnagyobb ilyen hálózatok egyike.

A Mobile TeleSystems (MTS) a világ más élvonalbeli szolgáltatóival egy időben és azonos színvonalon rendkívül gyors, akár 100 Mbps adatátviteli sebességre képes 4G mobil szélessávú szolgáltatást indított Moszkva nagy részén, valamint a régió 40 további településén. Az új hálózati szolgáltatás elemeinek egyedüli szállítója a Nokia Siemens Networks; a vállalat biztosítja a teljes TD-LTE hálózatot, valamint a kapcsolódó, széles körű szolgáltatási választékot. Az új LTE hálózat nagy adatátviteli sebessége és kiemelkedő megbízhatósága lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a gyorsabb hálózaton kiváló minőségű multimédiás alkalmazásokat használhassanak.

Az MTS és hosszú távú partnere, a Nokia Siemens Networks együttes erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy 2012 végére Moszkvában 96%-os legyen az LTE hálózati lefedettség. Ezenfelül a tervek között szerepel a jelenleg 40 Moszkva környéki településre kiterjedő lefedettség megkétszerezése is.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05