Konica Minolta regionális logisztikai központ nyílik Magyarországon

forrás: Prím Online, 2012. november 6. 09:41

Magyarországon alakítja ki a kelet- és közép-európai piacokat kiszolgáló logisztikai központját a Konica Minolta. A nyomtatástechnológiai megoldásokat gyártó és forgalmazó japán nagyvállalat a forgalom növekedésével és a piac bővülésével indokolja a logisztikai átszervezést, amelynek egyik nagy nyertese Magyarország lesz.

Tizenöt kelet- és közép-európai országot hivatott kiszolgálni az új logisztikai bázis, amelyet a főváros közelében fekvő Pátyon alakít ki a Konica Minolta. Az egész régiót kiszolgáló disztribúciós bázis nemcsak az új termékek, hanem az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik. Az új központ a jövő év augusztusára éri el teljes kapacitását, amely napi öt kamion áru befogadását és kezelését, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldemény útnak indítását jelenti.

Az új logisztikai központ hatalmas kiterjedésű régiót szolgál ki. Magyarország mellett ez a bázis felel Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacának ellátásáért is.

A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban. Az 5000 m2 alapterületű logisztikai bázis ugyanakkor a későbbiekben más, a nyomtatóipari nagyvállalat ellátási láncába illeszkedő szerepeket is kap. A raktározás és árukezelés mellett a regionális központ az új irodai gépek plug&play előkészítésével és honosításával, a használt berendezések minőségellenőrzésével és újraértékesítésével, valamint hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkozik a tervek szerint. Az értéknövelő szolgáltatásokat a japán nagyvállalat további beruházások keretében valósítja meg.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50