Adobe Creative Cloud: fontos frissítések

forrás: Prím Online, 2012. december 12. 12:00

Az Adobe Systems fontos frissítést jelentett be az Adobe Creative Cloud kreatív felhőszolgáltatáshoz. A mai napon zajló Create Now internetes rendezvény keretében a vállalat bejelenti, hogy a Creative Cloud tagjai mostantól több mint egy tucat új, exkluzív Adobe Photoshop szolgáltatáshoz férhetnek hozzá.

Az Adobe a több mint egymillió ingyenes és fizetett tagsággal rendelkező ügyfélből álló, lendületesen növekvő tömeget is kiemelte a Creative Cloud mögött, melyből 2012 novembere folyamán nagyjából 326 000 új tag csatlakozott. Emellett a Create Now keretében a vállalat a Creative Cloud egy új, csapatok számára kifejlesztett verzióját is bemutatja, amely megkönnyíti a kreatív szakemberek dolgát a kollegáikkal való együttműködésben, új lehetőségeket kínál a mobil webtervezésre az Adobe Muse szolgáltatással, a Creative Cloud Connection alkalmazással lehetővé teszi az asztali szinkronizálást és a közös megosztást, elindítja a Creative Cloud Training szolgáltatást, amely első osztályú útmutató videókat tartalmaz a vezető partnerektől, valamint korlátlan hozzáférést biztosít a főbb kiadók által is használt Digital Publishing technológiához, amellyel interaktív tartalmak hozhatók létre az iPad készülékhez.
Kapcsolódjon be a Create Now internetes eseménybe 2012. december 11-én 19 órától, ha kíváncsi az új Creative Cloud-szolgáltatások további részleteire is, beleértve a csapatok számára készült Creative Cloud kreatív felhőszolgáltatást, amely onnantól kezdve elérhető.

Néhány a Creative Cloud-tagok számára elérhető új Photoshop CS6 szolgáltatások közül:


·    Azonnali támogatás az Apple MacBook Pro készülékek HiDPI (retina) kijelzőihez. Ez a szolgáltatás az örökös licenccel rendelkező ügyfelek számára is elérhető egy ingyenes frissítésben.
·    Intelligens objektumok támogatása az elmosási galériához és a Liquify eszközhöz.
·    Szövegek és objektumok CSS kódjainak gyors exportálása és színminták gyors importálása, hogy könnyedén tervezhessen bámulatos webhelyeket.
·    Új eszközök, melyek időt takarítanak meg a munkafolyamatban, például a finomított körbevágó eszköz.
·    3D fejlesztések, beleértve az árnyékhatások fejlettebb élő (OpenGL) előnézetét és a ragyogó hatást keltő, 32 bites színválasztóval elérhető hozzáadott fénykezelési lehetőségeket.
·    Feltételes műveletek, amelyek a felhasználó által megadott szabályok alapján automatikusan kiválasztják a megfelelő műveletet, meggyorsítva ezzel a felhasználó számára a képfeldolgozás sebességét.

 

Az új ajánlat a csapatokat is a Creative Cloud felhőszolgáltatásba csalogatja


A szintén mától elérhető, csapatok számára kifejlesztett Creative Cloud lehetővé teszi, hogy a kreatív szakemberek jobban együttműködhessenek egymással. A csapatok számára kifejlesztett Creative Cloud kreatív felhőszolgáltatásban minden benne van, ami a Creative Cloud egyéni változatában is – az összes asztali eszköz, a közzétételhez és a fájlok megosztásához szükséges online szolgáltatások, valamint a frissítések és szolgáltatásfrissítések, már a kiadás pillanatától. Emellett biztosítja a virtuális munkacsoportok könnyű kezelését is, továbbá felhasználónként 100 GB felhőalapú tárhelyet (az egyéni Creative Cloud előfizetők számára biztosított 20 GB tárhellyel szemben), szakértői támogatási szolgáltatásokat, központosított felügyeletet az új helyek gyors és könnyű telepítéséhez, valamint központosított számlázást és hatékony licenckezelést.


A új Creative Cloud további új kiegészítései között megtalálható egy frissítés az Adobe Muse asztali alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi a tervezőknek, hogy programozás nélkül hozzanak létre professzionális HTML-weblapokat. Az Adobe Muse most már lehetőséget biztosít egy webhely asztali eszközökre, illetve iPhone, iPad és más mobil készülékekre optimalizált egyedi elrendezéseinek létrehozására. A tervezők mostantól minden egyes élményt személyre szabhatnak attól függően, hogy a webhelyet egy nagy monitoron tekintik-e meg egy íróasztalnál ülve, vagy útközben egy kis kijelzőn. 


További tartalma a Creative Cloud Connection, egy asztali szinkronizálási alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a fájlok automatikus szinkronizálását egy Creative Cloud-fiókkal a fájlok egy asztali mappába történő mentése, vagy egyszerű húzás által. Továbbá a minden fizető Creative Cloud-tag számára elérhető, új, exkluzív Creative Cloud Training ismert képzési partnerek, mint a Kelby Training, a video2brain és az Attain oktatóanyagainak és próbakurzusainak kiterjedt könyvtárát is biztosítja, amelyeket arra terveztek, hogy segítségükkel a Creative Cloud tagok sikeresen használhassák a számukra elérhető eszközöket és szolgáltatásokat. Az Adobe mellett ezek a válogatott partnerek biztosítanak oktatóvideókat a nemzetközi Creative Cloud közönség számára angol, japán, francia, német, spanyol és olasz nyelven, amelyekhez később további nyelvek is társulnak majd.  A mai napon az Adobe Illustrator alkalmazás frissítése is megtörtént, így az mostantól támogatja a HiDPI (Retina) kijelzőket, valamint ez a funkció elérhetővé vált az Adobe Creative Cloud-tagok és az örökös licenccel rendelkező ügyfelek számára is.


Digital Publishing Single Edition


Az Adobe Create Now online rendezvény keretében a vállalat bemutatja a Creative Cloud alapvető szolgáltatásait, többek között a Digital Publishing Suite (DPS), Single Edition eszközt. A DPS, Single Edition jelentősen leegyszerűsíti a mobilalkalmazások fejlesztését azáltal, hogy lehetővé teszi a tervezőknek a digitális kiadványok létrehozását és eljuttatását iPad készülékekre az Apple App Store áruházon keresztül, egyetlen sor programkód megírása nélkül. A DPS, Single Edition segítségével a tagok olyan egyszeri kiadású tartalmakat hozhatnak létre, mint a brossúrák, katalógusok vagy az egyéni tervezői portfóliók, valamint korlátlan számú alkalmazást küldhetnek be az Apple App Store áruházban történő közzétételre minden további költség nélkül. Ez egyszerű hozzáférést biztosít a szabadúszó tervezők, tervezőirodák, valamint kis- és középvállalatok számára ugyanazon alapvető digitális kiadványkezelési technológiákhoz, amelyeket a vezető kiadók használnak világszerte.


Árak és elérhetőség


Az Adobe Creative Cloud tagsági díja egyéni előfizetőknek havonta 47,99 EUR éves tagság esetén. A CS3 vagy újabb verzióval rendelkező, meglévő ügyfelek számára az egyéni előfizetői Creative Cloud tagság első évének kedvezményes díja havonta 29,99 EUR  A Creative Cloud díja csoportos előfizetőknek havonta 69,99 EUR munkaállomásonként, amelyhez éves szerződés szükséges. A CS3 vagy újabb verzióval rendelkező, meglévő ügyfelek számára a csoportos előfizetői Creative Cloud tagság első évének kedvezményes díja munkaállomásonként havonta 49,99 EUR. A Creative Cloud csoportos előfizetők számára mától megvásárolható az Adobe.com webhelyen. Az éves tagságok szintén világszerte elérhetőek az Adobe hivatalos viszonteladóinak egyre növekvő hálózatán keresztül. Az új Photoshop és Adobe Muse szolgáltatások, a Creative Cloud Training, valamint a Creative Cloud Connection előzetes változata már elérhető a Creative Cloud-tagok számára.


A Creative Cloud


Az Adobe Creative Cloud egy tagságon alapuló szolgáltatás, amely korlátlan hozzáférést biztosít a felhasználóknak az Adobe Creative Suite® összes asztali alkalmazásának letöltésére és telepítésére, valamint további alkalmazások, például az Adobe Photoshop Lightroom®, az Adobe Muse, az Adobe Edge eszközök és szolgáltatások, játékfejlesztői eszközök, valamint az Adobe Touch Apps integráció teljes körű elérését is biztosítja. A Creative Cloud tagsággal a felhasználók hozzáférhetnek a kiadói szolgáltatásokhoz, amelyekkel alkalmazásokat és webhelyeket tehetnek közzé, valamint felhőalapú tárhelyet kapnak és bármilyen eszközre szinkronizálhatnak, továbbá új termékekhez és exkluzív frissítésekhez juthatnak hozzá rögtön azok kiadásakor.

 



 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05