3D technológiával tör világhírre a magyar Leonar3do Las Vegasban

forrás: Prím Online, 2012. december 16. 19:17

A las vegasi CES seregszemlén való részvétellel a Leonar3do célja, hogy olyan üzleti kapcsolatokat alakítson ki és megállapodásokat készítsen elő, amelyek a jövőben segíteni fogják az egyesült államokbeli és egyéb nemzetközi piacokon történő értékesítést.

Egy magyar fejlesztőműhely is szerencsét próbál januárban Las Vegasban. Természetesen nem a rulettasztal vagy a félkarú rabló mellett, hanem a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vásárán, a kaszinók fővárosában hagyományosan az év elején megrendezésre kerülő CES-en. A kiállításon a tech világ krémje, a legnagyobb nemzetközi gyártók és fejlesztők sorakoznak fel, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket. A Leonar3do így egy nagyon illusztris társaságban mutathatja meg magát és alapozhatja meg jelenlétét a nemzetközi piacokon.

A világ minden pontjáról mintegy 150.000 látogató - iparági szakemberek és szakújságírók - részvétele várható a 2013. január 8-11. között megrendezésre kerülő a CES hi-tech vásáron Las Vegasban, melynek keretében több mint 3.000 kiállító mutatja be összesen 20.000 vadonatúj termékét, fejlesztését a nagyközönségnek. A világ legjelentősebb nemzetközi technológiai seregszemléjén a vezeték nélküli mobil fizetőeszközöktől, a felhő alapú szolgáltatásokon, integrált alkalmazásokon, „okos” járműveken és digitális fitnesz eszközökön át számtalan fogyasztói elektronikai termék és trend kerül bemutatásra. Ezek alapvetően határozzák majd meg a piacot – és valószínűleg mindennapi életünket – az elkövetkező hónapokban, években. A CES kiváló lehetőség tehát akár a magyar cégek számára is arra, hogy nemzetközi reflektorfénybe kerüljenek.

3D forradalom a Leonar3dotól

A Leonar3do klasszikus hollywoodi forgatókönyveket is megszégyenítő sikertörténete hét évvel ezelőtt kezdődött, egy magyar gimnazista és találmánya főszereplésével. 2005-ben, az akkor 19 éves Ráti Dániel gyakorlatilag a háztartásban megtalálható mindennapi alkatrészekből „barkácsolt” 3D eszközével 6 díjat is besepert az Intel innovációs versenyén. A technológia eddig soha nem látott módon forradalmasítja a háromdimenziós tervezést és modellezést a virtuális térben egy „térbeli egérnek”, vagy újabban inkább „madárnak” elkeresztelt eszköz segítségével.
A terméket 2010-re egy családi vállalkozás keretében sikerült véglegesíteni, és ennek köszönhetően megindulhatott a sorozatgyártás is. A fejlesztőműhely nem állt le, egy kockázati tőkebefektető segítségével tovább dolgozik álmai megvalósításán, hiszen a Leonar3do célja immáron a nemzetközi piacok meghódítása. Ebből a megfontolásból a cég immár második alkalommal vesz részt a 2013. januárban megrendezésre kerülő CES-en.

„A las vegasi CES seregszemlén való részvétellel a Leonar3do célja, hogy olyan üzleti kapcsolatokat alakítson ki és megállapodásokat készítsen elő, amelyek a jövőben segíteni fogják az egyesült államokbeli és egyéb nemzetközi piacokon történő értékesítést. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk a szakmai nagyközönség és a sajtó érdeklődését felkelteni az Egyesült Államokban, illetve természetesen meg akarjuk ismerni a legújabb iparági trendeket is. A CES olyan szakmai kapcsolatok kialakítására is kiváló lehetőség, melyeket fejlesztéseink során kamatoztatni tudunk” – mondta Mányai Roland, a Leonar3do marketing és üzletfejlesztési igazgatója.

A cég tavaly szintén részt vett a kiállításon, és a fenti célok elérése szempontjából nagyon jó tapasztalatai vannak, ezért is döntöttek úgy, hogy januárban ismét ott lesznek Las Vegasban. 2013-ban a Leonar3do korábbi fejlesztései mellett újdonságokat is felvonultat majd: egyrészt a 3D interakciót, modellezést okostelefonra optimalizáló technológiát, másrészt egy olyan oktatási alkalmazást, amely 3D oktatási tartalmak létrehozását teszi lehetővé.
 

Kulcsszavak: CES 2013 CES 3D Leonar3do

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05