Megjelent az első hazai munkaerő-jutalmazó és motivációs szoftver

forrás: Prím Online, 2012. december 18. 10:04

Az 1993-ban alapult magyar tulajdonú E-Group bemutatta – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió támogatásával létrejött – első hazai HCRMS (Human Capital Reward Management System), azaz munkaerő-jutalmazó és motivációs szoftvert. A nemzetközi nagyvállalatoknál is bevezethető szoftver lehetővé teszi az egyéni teljesítménymérést és az ezen alapuló, lojalitást és motivációt növelő ösztönzési rendszer kialakítását és menedzselését.

Magyarország első HCRMS rendszere

 

Általánosan elterjedt rossz gyakorlat a vállalatoknál, hogy a munkatársak értékelésénél a munkában töltött időt, és nem az elvégzett munka mennyiségét és minőségét veszik figyelembe. Ennek egyenes következménye, hogy az alkalmazottak nem „ledolgozzák”, hanem „leülik” a munkaidőt. Ugyanakkor a piac pont ellenkezőleg működik: nem a bent töltött munkaidőt, hanem az eredményt díjazza. Ezért meg kell teremteni és folyamatosan biztosítani kell a kollégák motivációját és érdekeltségét. Ennek alapja a teljesítményen alapuló értékelés, amihez elengedhetetlen a szorosabb és pontosabb visszacsatolás, a motivációs, javadalmazási, képzési rendszerek integrálása a mindennapi munkafolyamatokba. Ebben segíthet a hatékony munkaügyi motivációs rendszer által biztosított lojalitásnövelés és ösztönzés.


A most bemutatott HCRMS szoftver a világ egyik legnagyobb kávézólánca által használt – az E-Group és amerikai partnere által közösen kifejlesztett – rendszer továbbgondolt és újabb funkciókkal ellátott verziója.


„Az üzleti életben alaptézis, hogy egy új ügyfelet sokkal nehezebb megszerezni, mint megtartani. Az emberi erőforrások tekintetében hasonló eredményre juthatunk: egy átlagos munkáltató toborzására fordítandó energia sokkal nagyobb, mint a munkavállalók folyamatos képzésére, megtartására fordított összeg és erőfeszítés – mondta Dr. Tihanyi Péter az
E-Group HCRMS projektvezetője. – Számítunk arra, hogy a HCRMS, az új motivációs technikákon alapuló vállalati humánerőforrás-menedzsment modellje sikeres termék és szolgáltatás lesz hazánkban és a nemzetközi piacokon. Várakozásaink nem alaptalanok, hiszen az elképzelés már sikeresen bizonyított egy közel 170 ezer munkavállalót foglalkoztató amerikai cégnél” – tette hozzá a projektvezető.

A HCRMS rendszer közvetlen, de automatizált ösztönzési struktúrát kínál. Egyik legfontosabb eleme a vásárlásra, illetve jutalmazásra felhasználható pontok, amelyek rugalmasan beválthatók, például extra szabadnapokra, nyaralásra vagy különböző utalványokra. A rendszer lehetőséget ad a legkülönbözőbb típusú munkahelyi ösztönzésekre is, mint például a pontrendszerű díjazás, a cafeteria juttatások kezelése, elégedettségmérés, értékelések, jövőképtervezés vagy a tudásmátrixon alapuló karriertervezés.


A program segítségével a távmunkások is jobban integrálhatók a vállalat életébe, hiszen a szoftver biztonságos távkapcsolati modulja lehetővé teszi, hogy a távmunkában dolgozó kollégák akár androidos mobil eszközökről is videó- és hangkapcsolatba léphessenek kollégáikkal, valamint adatokat hívhassanak le munkájuk eredményességéről, jutalmazásukról. A rendszer egyben a vállalat vezetősége számára a távmunkások hatékonyabb ellenőrzésére és motiválására is megoldást nyújt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05