Informatikai fejlesztések tizenkét Fejér megyei középiskolában

MTI Sajtóadatbank, 2012. december 20. 08:20

A Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő tizenkét középfokú oktatási intézmény uniós támogatással, mintegy 76 millió forint értékben kapott korszerű informatikai eszközöket.

A projektzáró rendezvényt Pusztaszabolcson, a Fejér Megyei Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban tartották szerdán. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy a diákok minőségi középfokú, majd felsőfokú oktatásban részesüljenek és ezt követően gyorsan munkát találjanak a munkaerőpiacon. Azt mondta, hogy ez a fejlesztés is ezt bizonyítja.

Csányi Kálmán az intézmény igazgatója kiemelte: 2008 óta vártak a korszerű eszközökre, amelyek segítségével az oktatás színvonalát jelentősen emelni tudják. A digitális táblák alkalmazásával a fiatalokat könnyebb tanulásra bírni - fogalmazott.

A projektben a pusztaszabolcsi intézmény mellett a velencei Entz Ferenc Szakképző Iskola és Kollégium, a seregélyesi Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium, a móri Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium, a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola, a móri Táncsics Mihály Gimnázium, a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola, a velencei Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, a sárbogárdi Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, a bicskei József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a móri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon vett részt.

A fejlesztés révén kilenc iskolai számítógépet, 68 tantermi csomagot (projektor, számítógép és interaktív tábla), illetve 28 darab sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását segítő eszközt szereltek fel az iskolákban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05