Fuso TV az LG Smart TV-ken

forrás: Prím Online, 2012. december 26. 08:22

Tovább bővül az LG Smart TV-in elérhető ingyenes, prémium szolgáltatások köre. A magyar fejlesztésű Fuso TV applikáción keresztül könnyedén hozzáférhetővé válnak számos magyar tartalomszolgáltató műsorai, személyre szabható formában.

Hamarosan elérhető az LG Smart TV alkalmazások legújabb tagja, a hazai fejlesztésű és csak Magyarországon elérhető Fuso TV, amely többek között népszerű sorozatokat, műsorokat, filmeket, ingyenes internetes tartalmakat kínál a felhasználóknak. Az alkalmazáson keresztül nagy felbontásban, kitűnő minőségben érhetők el például a TV2, vagy a Viasat adásai, de a „fuso ecosystem” több mint 30 tartalomszolgáltató neten elérhető műsorait is aggregálja. A tévénézők ezen felül hozzáférhetnek több száz ingyenes mozifilmhez, továbbá hamarosan mintegy 1000 film válik elérhetővé fizetős szolgáltatás keretében. Az alkalmazás naponta frissülő kínálatában több mint 1,5 millió online tartalom, és mintegy 100 ezer órányi videó szerepel. A Fuso TV online zenehallgatást, valamint népszerű internetes híroldalak böngészését is lehetővé teszi. A rendszer érdekes szolgáltatása továbbá, hogy rögzíti a felhasználók médiafogyasztási szokásait, majd preferenciáik alapján hasonló videókat, zenéket és híreket ajánl fel.



„Újabb mérföldkő számunkra az LG-vel kötött szoros, regionális együttműködés, amelytől azt várjuk, hogy jelentősen növekedjen a Fuso rendszert használók köre.” – nyilatkozta Lázár Csaba, a Fuso Ecosystem Nyrt. elnöke, majd hozzátette: „A digitális TV és a hozzá tartozó üzleti modellek világszerte változnak, így Magyarországon is. A tartalom a legfontosabb érték, és ha a tartalmat közvetlenül a jogtulajdonostól is el lehet érni egy internetre csatlakoztatható televízióval, akkor jelentősen egyszerűsödik, tisztul az otthonról történő felhasználás.”

A Fuso TV-vel tovább bővül azon prémium szolgáltatások köre, amelyek felülete az egyszerűbb kezelhetőség és a könnyebb átláthatóság érdekében kimondottan a tévé képernyőjéhez lett igazítva. Ilyenek például az Origo, a PORT.hu, az MTV videótár, stb., a háromdimenziós tartalmakat nyújtó 3D World, vagy az LG Múzeum App is, amelynek segítségével Európa legnevesebb múzeumaiban és galériáiban tehetünk virtuális sétát. A dél-koreai gyártó Game World néven, okostévéiről elérhető játékportált is indított, ahol a játékok két- illetve háromdimenziós formátumban egyaránt élvezhetők. 

„Az LG Electronics számára minden olyan együttműködés fontos, amely a felhasználó számára még több szórakozási lehetőséget biztosít. Nagyon örülünk a Fuso-val kötött együttműködésnek, hiszen egy újabb, prémium szolgáltatással bővül az LG Smart TV-ken elérhető alkalmazások köre.” – nyilatkozta Szili Krisztián, az LG Electronics regionális szórakoztatóelektronikai marketingmenedzsere.

A 2012-es LG Smart TV-ken várhatóan még az idén elérhetővé válik a Fuso TV alkalmazás, a 2011-es modellek frissítése pedig előreláthatólag jövő év elején történik meg.
 

Kulcsszavak: Fuso TV LG Smart TV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05