SUSE LibreOffice 3.6 for Windows - vállalati szintű támogatás és biztonság

forrás: Prím Online, 2013. január 3. 15:06

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE által kiadott LibreOffice 3.6 for Windows nyílt forráskódú irodai programcsomag legújabb kiadása. A 37 nyelvet, köztük a magyart is támogató csomag az open source szoftverek rugalmasságát és költséghatékonyságát kínálja vállalati szintű biztonsági és támogatási feltételek mellett.

A csomagban megtalálható szövegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutatókészítő, rajzoló, képletszerkesztő és adatbázis-kezelő programok segítségével egyszerűen és hatékonyan elvégezhető minden, a vállalatoknál leggyakrabban felmerülő irodai feladat. Azoknál a szervezeteknél, amelyek a SUSE LibreOffice-t választják más, zárt forráskódú csomagokkal szemben, hároméves periódus alatt akár 50-60 százalékkal is csökkenhetnek az irodai szoftverekre fordított kiadások.


A LibreOffice 3.6 for Windows a LibreOffice közösségi verziójára épül, ugyanakkor olyan hibajavításokat is tartalmaz, amelyek a nagyközönség számára elérhető változatban csak a későbbiekben jelennek meg. A csomaghoz a SUSE LibreOffice Team legmagasabb szintű támogatása, a Level 3 Support jár, amely magában foglalja a javítócsomagok kiadását, illetve az ügyfeleknél felmerülő hibák javítását, egészen a forráskód szintjéig. A támogatási csapatban dolgozó fejlesztők kiemelt figyelmet fordítanak a Microsoft Office formátumú dokumentumok kezelésére, illetve az esetleges kompatibilitási problémák gyors és hatékony kiküszöbölésére.


A közreműködő vállalatok közül a SUSE nyújtja a legnagyobb hozzájárulást a LibreOffice kódjához. A SUSE szakértői vannak a legtöbben  a nyílt forráskódú irodai programcsomagon dolgozó közösségben, menedzserektől kezdve fejlesztőmérnökökön át egészen minőségbiztosítási szakemberekig, ezért a legnagyobb LibreOffice kompetenciát is birtokolja a vállalatok között.


A LibreOffice 3.6 legfontosabb újdonságai között szerepelnek a táblázatkezelő celláiban alkalmazható színskálák és adatsávok, a PDF exportálás vízjelekkel, a Microsoft SmartArt importálása szöveges dokumentumokba, a Corel Draw fájlokhoz készített Import Filter, valamint tíz új mesteroldal a bemutatókészítőben.


A LibreOffice 3.6 for Windows a korábbiakhoz hasonlóan számos magyar fejlesztő hozzájárulását tartalmazza. Tímár András nevéhez fűződik az egy fájlból álló, Windows rendszerekre szánt, illetve a binárisan javítható telepítőcsomag. Vajna Miklós munkája az RTF import- és exportszűrő, illetve a kiemelt újdonságok között számon tartott Office SmartArt importer is. Németh László a nyelvi eszközök, azaz a nyelvtani és a helyesírás-ellenőrző fő fejlesztője és karbantartója, illetve ő készítette el a Linux Libertine és Linux Biolinum betűkészletek Graphite-os verzióját is. Ezek olyan fejlett funkciókkal ruházzák fel a LibreOffice-t, amelyek általában csak a drága kiadványszerkesztő programokban érhetők el. Ilyenek például a ligatúrák, a valódi kiskapitális, az ugráló számok, a betűszélességtől függő vagy azonos távolságra elhelyezett számjegyek, a valódi indexek, az automatikus mínuszjel és az ezrestagolók. A szakember írta továbbá a számjegyeket szöveggé alakító Numbertext kiegészítőt is.


A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet lehetőséget biztosít az ELTE Informatika Karán tanuló BSc hallgatóknak, hogy a vállalatnál töltsék el kötelező szakmai gyakorlatukat, amelynek keretein belül a LibreOffice fejlesztésébe is bekapcsolódhatnak. Az elmúlt másfél évben 16 hallgató fordult meg a Magyarországi Képviseletnél, néhányuk munkájának eredménye szintén bekerült a programcsomagba.

A SUSE LibreOffice 3.6 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/solutions/platform.html#desktop

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50