Új ESET NOD32 Antivirus a közösségi média veszélyeire specializálva

forrás: Prím Online, 2013. január 16. 14:36

Az ESET bemutatta zászlóshajó termékeinek legfrissebb változatát: az ESET Smart Security 6-ot és az ESET NOD32 Antivirus 6-ot. Az ESET Smart Security 6 teljes körű biztonsági szolgáltatásokat nyújt internetezés közben, míg az ESET NOD32 Antivirus 6 gyors és hatékony antivírus megoldásokat kínál. Az új generációs termékek még jobban védenek a behatolások ellen, és a frissítésnek köszönhetően az ellenőrzési és tisztítási funkciók jelentősen javultak. Mindkét termék tartalmazza az ESET Social Media Scanner-t, így nagyobb biztonsággal használhatjuk a Facebookot is.

„Az ESET fejlesztő csapata kemény munkával tovább tökéletesítette az összes ESET termék kulcsfontosságú részét, a keresőmotort. A motor feldolgozási ideje gyorsabb lett, így a keresés még hatékonyabbá vált. Ezek a termékek tartalmazzák a legújabb, harmadik generációs ThreatSense® és ThreatSense.Net® Advanced Heuristics with LiveGrid® megoldásokat is” – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

A fejlesztések másik fontos eleme a rosszindulatú programok az eddiginél is magasabb arányú kiszűrése volt.

„Az ESET nagy hangsúlyt fektetett a rosszindulatú programokra. Teljesen átalakított eltávolító modult hoztak létre, így még hatékonyabbá vált az ilyen szoftverek eltávolítása” – erősítette meg jelentésében** a nemzetközileg elismert független tesztlabor, az AV-Comparatives. „Legutóbbi vizsgálatunkon a rosszindulatú programok eltávolításában az ESET 86 pontot ért el, amellyel a 2013-as verziójú ESET V6 bekerült a csúcstermékek közé. Az újítások és megnövekedett találati arányok bizonyítják, hogy az ESET elkötelezett a kutatások és fejlesztések területén” – mondta Andreas Clementi, az AV-Comparatives értékesítési és marketing igazgatója.

ESET Social Media Scanner: az ESET kiemelkedő figyelmet fordít a közösségi hálózatokon terjedő kártevőkre, ezért a védelmi funkciókat kiterjeszti a Facebookra is. Mindkét termék kezelőfelületéről gyorsan és egyszerűen telepíthető a biztonságos Facebook használatot elősegítő ESET Social Media Scanner. Az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt számítógépünkben. Ha bármilyen problémát észlel a rendszer, e-mailben értesít minket, hogy azonnal cselekedni tudjunk. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi, de azokon semmilyen üzenetet nem jelenít meg. Az ellenőrzés akkor is működik, mikor nem vagyunk bejelentkezve a közösségi oldalra.

Az Anti-Theft, azaz lopásvédelem funkció a hordozható eszközök elvesztése, ellopása esetén szolgáltat hasznos információkat, melyek akár az eszközök visszaszerzésében is segíthetnek. Az adathalászat elleni funkció pedig a digitálisan tárolt személyes adataink védelméért felel.

Az Online Security Brand Tracker Survey* globális felmérése szerint a számítógép-felhasználók körében az antivírus termékek legértékesebb funkciója az adathalász weboldalak elleni védelem (68%), míg az adatlopások elleni védelem a harmadik legfontosabb tulajdonság. A legutolsó AV-Comparatives teszt** szerint az ESET Smart Security 6 az egyik leghatásosabb termék, mivel a fenyegetések 94%-át blokkolja. A 6-os verziójú termékekbe épített adathalászat-védelmi modul tartalmazza az adathalász webhelyek széles körű adatbázisát. Emellett a felhasználók is folyamatosan jelenthetik az ilyen oldalakat a http://phishing.eset.com oldalon, ezzel segítve a fejlesztőmérnökök munkáját.

„Nem szeretnénk, hogy ügyfeleink többet fizessenek a komplex védelmi rendszer integrált részét képező szolgáltatásokért. Az elsők között láttuk el termékeinket a lopásvédelmi funkcióval, méghozzá külön költség nélkül” – tette hozzá Béres Péter, a Sicontact vezető IT tanácsadója.
 
Mind két termék rendelkezik Windows 8 minősítéssel,és “Windows 8 kompatibilis” logóval is.

Az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai

Lopásvédelem: képet kaphatunk az elvesztett vagy ellopott eszköz aktivitásáról, megtekinthetjük az automatikusan készülő képernyőképeket, illetve az eszköz webkamerájával készült képeket, bekapcsolt WiFi esetén pedig IP-címek alapján az eszköz feltételezett helyeit is megtudhatjuk.

Adathalászat elleni védelem: megvédi a felhasználót a fontos információk – például bankkártya- és hitelkártya-jelszavak – ellopásától.

Személyi tűzfal: a személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, így a felhasználók biztonságosan használhatják a közösségi médiát, vásárolhatnak vagy intézhetik banki ügyeiket online.

Szülői felügyelet: a szülők előre meghatározott kategóriákból könnyen kiválaszthatják, hogy milyen típusú weboldalak hozzáférését kívánják letiltani gyermekeik elől.

Üresjárat idején futó ellenőrzés: a védelmi program legújabb verziója a rendszer üresjáratának idején mélyreható ellenőrzést futtat a háttérben, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok működésbe lépnének.

Az ESET NOD32 Antivirus 6 és az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai:

ESET Social Media Scanner: az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket is, hogy azok ne tehessenek kárt a gépben. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi.

Vírus- és kémprogram elleni védelem: védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint kéretlen reklámprogramok és adathalász-kísérletek ellen is.

Felhő-alapú védelem: a felhőből származó információk alapján az ESET szerverei dinamikus megbízhatósági listát építenek, amely érezhetően lerövidíti az ellenőrzési időt.

Fájlletöltés alatti ellenőrzés: hamarabb hozzáférhetünk a letöltött fájlokhoz, mivel azok ellenőrzése már a letöltés alatt elkezdődik.
 

Kulcsszavak: NOD32 security vírus Eset

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09