A Google megújítja főoldal dizájnját

A Chrome OS-től kölcsönöz

Czipperer Dia, 2013. március 1. 16:40

Már teszteli a Google új dizájnját, amelyet a Chrome operációs rendszertől kölcsönzött. Az új megjelenés száműzi a sokak által vitatott fekete navigációs csíkot.

A Google új főoldali megjelenését teszteli, amely első lépésként száműzi a fekete navigációs sávot. Ez nem azt jelenti, hogy az ikonok is eltűnnek, hanem máshol – az oldal jobb felső sarkában – lesznek elhelyezve. Egy szürke színű rács ikon helyettesíti majd a fekete részt, és erre kattintva érhetők el a navigációs ikonok képpel ellátva.

 

Így nézne ki a Google új dizájnja

 

 

Már egyszer kísérletet tettek arra, hogy leváltsák a mostani sávot, ám ez csak néhány hétig működött. Akkor a Google logó alá, egy legördülő menübe helyezték a szolgáltatások listáját, ám ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.  Egyes felhasználók bírálták a lépést, mondván, hogy nehezebb megtalálni a szolgáltatásokat, így hat hét után visszaállt a ráégi rend.

 
Még kérdéses, hogy a mostani változtatás milyen visszhangot vált majd ki. Lehet számítani hasonló kritikákra, bár az tény, hogy az oldal így sokkal letisztultabbá válik. A Chrome OS még nem annyira elterjedt, hogy népszerűségére alapozva elkönyvelhetnénk a sikert, de talán a nyomasztó fekete sáv leváltását mégis üdvözlik majd a felhasználók.
 
Forrás: CNET.com
Kulcsszavak: Google Chrome OS design

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05