Online számlafizetés már az Allianznál is

forrás: Prím Online, 2013. március 8. 14:50

Márciustól már az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetését díjaik rendezésére.

A 2007 áprilisában indított dijnet.hu online számlabemutatási és –fizetési rendszerhez az elmúlt csaknem öt évben 20 szolgáltató társaság és több mint 200 ezer ügyfél csatlakozott. Az online díjfizetési alkalmazás regisztrált ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban az ingyenesség, valamint a banki szintű adatbiztonság mellett elérhető kényelem miatt használja a rendszert. A legutóbbi számlakibocsátóként csatlakozó szolgáltató az Allianz Hungária, melynek ügyfelei márciustól már a Díjnet online rendszerén keresztül is rendezhetik aktuális díjaikat.

Az elektronikus számlabemutatáshoz kapcsolódóan a regisztrált ügyfelek számos fizetési lehetőség közül választhatnak számláik rendezésére. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az online rendszernek köszönhetően sokkal kisebb arányban fordul elő késedelmes fizetés, mint például az egyedi átutalás, vagy a csekkes fizetés esetén – ez pedig mind az ügyfelek, mind a számlakibocsátók számára jelentős előnyt jelent.

A dijnet.hu tavaly év végi statisztikái szerint az online rendszerben sokkal magasabb azok aránya, akik a számlák lejárta előtt teljesítenek és ezzel összességében jelentős késedelemi pótléktól mentesülnek. A csoportos beszedési megbízást választók aránya több mint 30 százalék, az automatikus leemelésnek köszönhetően körükben 100 százalékos a határidőre fizetés. Növekszik a díjmentes bankkártyás fizetés népszerűsége, a számlabefogadók közel negyede fizet ily módon, s több mint 70 százalékuk fizet határidőn belül. A Díjnet internetbanki rendszerén keresztül egyenlítik ki a számlák 15 százalékát, a határidőn belüli teljesítés aránya 76 százalék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05