EL4+ minősítést kapott a Gateprotect

forrás: Prím Online, 2013. március 9. 07:43

Az UTM tűzfalakat gyártó Gateprotect elnyerte a Common Criteria EAL4+ tanúsítványt, mely igazolja, hogy termékei a legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelnek.

A Gartner Magic Quadrant elemzéseiben is jegyzett német tűzfalgyártó az elmúlt években egyedi, a hálózati térképeket és a tűzfalszabályokat közös felületen megjelenítő kezelőfelülete miatt kapott nemzetközi figyelmet. Ennek az újszerű megközelítésnek köszönhetően a világon az első német cégként 2011-ben a Gateprotect nyerte el a Frost & Sullivan nemzetközi díját, a Global Product Differentiation Excellence Awardot, melyet a szervezet a jelentős egyedi értékeket létrehozó cégeknek ítél oda.

A most megszerzett Common Criteria EAL4+ tanúsítvány viszont azt is igazolja, hogy a Gateprotect eszközei megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek. A tűzfalak fejlesztése során a működés alapját nyújtó csomagszűrő magját a német Információbiztonsági Szövetségi Hivatal (Federal Office for Information Security, BSI) értékelte. Ezenfelül a minőségbiztosítás mechanizmusait, a tesztelési folyamatokat és az illetéktelen behatolások elleni védelem mértékét is vizsgálta a bizottság. Az értékelés pozitív eredményét bizonyító Common Criteria megfelelőségi oklevelet a Gateprotect képviselői holnap, a hannoveri CeBit kiállításon veszik át.

A Common Criteria minősítésről

A Common Criteria a legfontosabb, nemzetközileg is elfogadott biztonsági keretrendszer az információtechnológiai termékek minősítésére. A piacon szabadon hozzáférhető termékek esetén az EAL4+ a lehető legmagasabb szintű értékelésnek számít. A minősítés segítségével a felhasználók világszerte biztosítva lehetnek afelől, hogy az adott termék a szigorú szabályozásoknak megfelelően lett kifejlesztve, illetve az eszköz magas minőségi és biztonsági színvonalat képvisel. Az értékelés során szükség van a forráskód független szakértők általi vizsgálatára, illetve a fejlesztési környezet BSI általi elfogadására.


Kapcsolódó weboldal: http://tuzfal.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05