Megérkezett a Galaxy S IV

Egy társ a mindennapokban

forrás: Prím Online, 2013. március 15. 11:08

Magyar idő szerint éjfélkor hullt le a lepel a Samsung legújabb csúcsmodelljéről, a Galaxy S IV-ről. Az új készülék igazán karcsú és kecses, a felhasználók számára fontos szempontok domináltak a fejlesztés során.

Végre megérkezett a várva várt Galaxy S IV, amelyet csak úgy emlegetnek, hogy „társ a mindennapokban”. Hogy miért illetik ezzel a jelzővel? A Samsung tervezői arra törekedtek, hogy olyan okostelefont alkossanak, amely azokon a területeken a legerősebb, amely a felhasználók számára igazán fontos. A Galaxy S IV i”smeri az emberi kapcsolatok fontosságát, megkönnyíti a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolatteremtést, egyszerűbbé és gondtalanabbá teszi a mindennapokat, valamint új élmények szerzéséhez járul hozzá”.

 

A készülék méretei magukért beszélnek. Mindössze 130 grammot nyom és 7,9 milliméter vastag. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, tudása ugyanis fordítottan arányos méreteivel.

Karcsú és kecses

 

Nézzük akkor, mit alkottak a Samsung gyártói!

 

A készüléken Android 4.2.2 (Jelly Bean) operációs rendszer fut, processzora pedig piactól függően változik, 1.9 GHz-es négymagos vagy 1.6 GHz-es nyolcmagos változatban is kapható lesz.

 

Belső memóriája szintén gyártótól függően változik: 16/ 32/ 64 GB-os változatban is kapható, de természetesen micro SD-vel bővíthető. A RAM minden készülékben egységes: 2 GB. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC is jár a készülékhez.

 

Kijelzője tulajdonságai méltán a luxus kategóriába emelik. Full HD Super AMOLED technológiájú kijelzővel bír, amelyet a világon elsőként birtokol. Képernyőmérete 5 hüvelyk, 441 ppi képpont-sűrűségű. És ha mindez még nem nyűgözött volna le mindenkit, akkor a Corning új Gorilla® Glass 3* kijelzője talán megteszi.

 

Előlapi és hátlapi kamerával egyaránt rendelkezik, az előbbi 2 megapixeles Full HD, az utóbbi 13 megapixeles Auto Focus kamera. Full HD minőségű (1080p) videókat is készíthetünk vele. A „Dual Camera” funkciónak köszönhetően pedig egyszerre fotózhatunk, videózhatunk mindkettővel, ezeket pedig össze is fűzhetjük – nyolc különböző módon.

 

A „Dual Video Call” szintén a két kamera egyszerre történő használatán alapul: videohívás közben a telefon tulajdonosa magát és környezetét is megmutathatja beszélgetőpartnerének. A „Drama Shot”-tal pedig mozgó témáról gyönyörű time-lapse videók készíthetők egyszerűen, vagy ott van a „Sound & Shot”, amely megőrzi a kép készítésekor hallható környezeti zenét és hangokat is, tökéletesen visszaidézve így a fotó készítésének körülményeit.

 

Ezek a jelentőségteljes pillanatok mostantól albumba is rendezhetők a „Story Album” funkciónak köszönhetően, amely automatikusan képes összegyűjteni egy-egy eseményhez kapcsolódó minden fotót és helyszínadatot. Ezek az albumok a Blurb-bel kötött együttműködésnek köszönhetően nem csak az interneten, hanem nyomtatott formában is élvezhetők.

 

Valódi kapcsolatok

A Samsung GALAXY S 4 minden eddiginél többre értékeli az emberi kapcsolatokat. A „Group Play” lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi hozzáférési pont igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak a közelükben levők telefonjaival azért, hogy megosszanak vagy közösen hozzanak létre tartalmakat, illetve játsszanak egymással. A „Share Music” révén pedig egyazon szám játszható le több telefonon egyszerre.


A GALAXY S 4 világszerte támogatja a leggyorsabb mobilinternetes szabványokat, azaz a HSPA+ 42 Mbps és a 4G LTE hálózatokat.

 

Könnyebb mindennapok

A felhasználók olyan okos megoldásokat keresnek, melyek segítségével leegyszerűsíthetik mindennapjaikat. A GALAXY S 4 arcokat, hangokat és mozdulatokat érzékelő funkciói is ezt a célt szolgálják.

 

A „Samsung Smart Pause” lehetővé teszi a kijelző tekintettel való irányítását. Ez azt jelenti, hogy az éppen nézett videó megáll, ha a felhasználó leveszi a szemét, majd folytatódik, ha újra odafigyel. A „Samsung Smart Scroll” segítségével a böngésző vagy az éppen olvasott levél görgethető a kijelző érintése nélkül, egyszerűen a szem és a csukló mozgatásával.

 

Az „Air View” segítségével bele lehet nézni egy emailbe, képbe vagy videóba, anélkül, hogy meg kellene nyitni azt – ehhez csupán az ujját kell az adott tartalom fölé tartania a felhasználónak. Az „Air Gesture” pedig lehetővé teszi a zeneszám váltását, a weboldal görgetését vagy egy hívás fogadását csupán egy csuklómozdulattal.

 

Az „S VoiceTM Drive” autóvezetésre fejlesztett hangalapú irányítási rendszer: a kocsihoz Bluetooth-on csatlakoztatva a telefon automatikusan autóvezetési üzemmódba vált át. Ilyenkor a szövegeket beszéddé alakítja, így az üzenetek egyszerűen és biztonságosan meghallgathatók a kijelző használata nélkül is.

 

Az „Optical Reader” képes automatikusan felismerni szöveget, névjegyet vagy egy QR-kódot, és fordítást, tárcsázást vagy keresést hajt végre a felhasználó kívánsága szerint.

 

A „Samsung WatchON” révén a GALAXY S 4 a TV-t, a set-top boxot, a DVD lejátszót vagy a légkondicionálót is kezelni képes távirányítóvá alakítható át.

 

Egészségesebb élet

A GALAXY S 4 S Health” alkalmazása a különböző beépített érzékelők segítségével a felhasználók egészségügyi állapotát is figyelemmel kíséri. Ezt étkezési napló, edzésnapló és alvásnapló egészíti ki, így a telefon valóban gondoskodik arról, hogy tulajdonosa minél fittebb maradjon.

 

A szemek kímélése érdekében a „Samsung Adapt Display” a képernyőt, a hallás megóvására a „Samsung Adapt Sound” pedig a hangerőt optimalizálja.

 

Azt az érdemes tisztába tenni, hogy bizonyos funkciók használatához kiegészítők szükségesek.

 

A Samsung GALAXY S 4 hazánkban várhatóan május elejétől lesz kapható. A bevezetéskor két színben, fátyol feketében és zúzmara fehérben, de az év folyamán további színvariációk is várhatók.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05