Animált profilképek a Google+-on

Czipperer Dia, 2013. március 26. 13:53

A Google+ támogatja az animált gif képeket, amelyeket profilképként használhatunk adatlapunkon.

A Google+ mobil frissítése után tartogat még meglepetéseket a felhasználók számára. A szolgáltatás ugyanis lehetővé teszi az animált gif képek használatát profilképként. A vállalat egy tréfás szójátékkal élt, amely arról szólt, hogy ez az ő ajándékuk a felhasználóknak. Angolul az ajándék „gift”, míg az animált képek formátuma „gif”, így üzenetük elég frappánsra sikeredett.

 

A Google szoftvermérnöke, Matt Steiner animált profilképe

 

Ezeket a formátumokat az asztali és a frissített mobil verzió egyaránt támogatja. Az animált képek egyébként nem mindig jelennek meg ilyen formában. A felhasználó posztjai mellett például sima képként tűnnek fel.

 

A népszerű közösségi oldal, a Facebook nem támogatja ezt a formátumot, a Twitter pedig tavaly ősszel száműzte. A felhasználók sem fogadták kitörő lelkesedéssel. Volt, aki majdnem készített ilyen profilképet, de aztán rájött, hogy „nem idióta”. Más arról érdeklődött, hogyan lehet ezeket blokkolni, vagy azt kérdezte, egyáltalán mivel érdemelték ki a felhasználók ezt a büntetést.

 

Van egy olyan tábor, amely üdvözli ezt az újdonságot (ők lehetnek a MySpace felhasználók – ahol elérhető ez a funkció), míg a másik oldal szerint ezek csúnyák és zavaróak, rontják a Google+ felhasználói élményt. A Google ezt a tábort is szeretné megnyerni, az oldalon ugyanis meg lehet nézni, hogyan készítsünk GIF-et, hogy ezzel ösztönözzék a felhasználókat, hogy elkészítsék sajátjukat.


Forrás: CNET.com, TheVerge.com, Plus.google.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50