Emigrálj egy hétre a Szigetre!

Czipperer Dia, 2013. március 27. 14:42

Légy tagja te is a Fesztiválköztársaságnak, zökkenj ki a szürke hétköznapokból, élvezd a szabadságot – legalább egy hétig a Szigeten. 

Az erdősávokkal határolt földrész, amelynek fő folyója a Duna, sík területen fekszik, és még az éghajlata is igazán fesztiválbarát: 25-30 °C átlaghőmérséklet. Az őslakosok teljesen nyitottak az új bevándorlókra, és fizetőeszközük is egészen szimpatikus: készpénzmentes, kártyás fizetés. Északi szélesség: 47° 32' 50.7" N, keleti hosszúság: 19° 3' 0.4" E – itt helyezkedik el a Sziget Fesztiválköztársaság, amely is sok meglepetést tartogat a „lakosság” számára.

 

Formai és tartalmi újítások egyaránt szerepelnek a palettán, és a lista még tovább bővül majd a következő hónapokban, hiszen augusztusig még sok víz lefolyik a Dunán, ahogy az elmúlt 20 év alatt is. Bizony, már teljes joggal is az érettek sorában üdvözölhetjük a fesztivált, amely idén 21. alkalommal hozza el az igazi Sziget-életérzést.

 

És hogy mi változik idén? Minden még jobb lesz, és jönnek újdonságok is. Idén végre lesz szabadstrand is, amely már hosszú idő óta összetűzés forrása volt a fesztiválozó közönség és a biztonsági emberek között.

 

Hűsölés, élmény és pörgés

 

A korábbi években határozottan tiltották, hogy megmártózzanak a folyóban, idén azonban – köszönhetően a Duna vízminősége jelentős javulásának – a Szigetnek lesz saját, kijelölt strandja. A Sziget Beach kiépített infrastruktúrával és vendéglátással várja a hűsölésre vágyókat, esténként pedig a távol-keleti Full Moon Party-k hangulatát hozza el a vendégeknek.

 

A Sziget Eye mond nektek valamit? Egy óriáskerékről van szó, ameéy idén 20 méterrel nagyobb lesz, köszönhetően annak, hogy sikerült megcsípni és Budapestre hozni a világ egyik legnagyobb utaztatható óriáskerekét, amely egy 60 méteres giga-kerék, amely kivilágítva estére pedig a Sziget leglátványosabb attrakciójává válik.

 

A Cirque de Sziget nemcsak látványában lenyűgöző új helyszín, de program szempontjából is kihagyhatatlannak bizonyul. A régi vándorcirkusz hangulata keveredik a modern cirkusz előadásaival, valamint otthont ad a Recirquel társulat kifejezetten a Szigetre készülő új előadásának is.

 

 

Az Utcaszínháztól a Color Party-ig

 

A Szigetről sokaknak csak a zenei fellépők, program jutnak eszükbe, pedig az összművészeti események is fontos pillérei a fesztiválnak. A Nagy Utcaszínház megújul ebben az évben: a korábbival ellentétben (napi 1) idén háromszor is látható lesz az az előadás, amelynek előadóit eddig homály fedi, de annyit biztosan lehet tudni, hogy a kenguruk földjéről érkeznek a fesztiválózó közönséghez.

 

A Kelet-Európai Vurstli idei tematikája a 60-as, 70-es évek hippi korszaka. Tehát: hosszú haj, csőfarmer, peace & love! A ruhagyárában pedig elkészíthetjük a saját szabadságunkat szimbolizáló fesztiválkösztümünket is.

 

A szervezők idén a romkocsmák hangulatát is megidézik a Romkocsma Negyeddel. Budapest legizgalmasabb szórakozóhelyei közül többen kitelepülnek majd a fesztiválra, egy új színnel gazdagítva a Szigetet.

 

Visszatérő, ismerős helyszínek is felbukkannak a forgatagban: a rendkívül pörgős ír zenét sorjázó Ír Kocsma Színpad és a nagy elődök zenéjét idéző és azoknak tisztelgő Tribute zenekarok színpada ismét fellelhető lesz.

 

A tavaly debütáló Colosseum pedig idén duplájára nő, és egy egészen új program kap itt helyet: a Color Party. Ételfesték és liszt – így változik a helyszín egy valódi színorgiává. Egy fergeteges party részeként pukkasztják a patronokat, amelyek a spektrum összes színét tartalmazzák.

 

Egy igazi Color Party

 

Biztosan sok meglepetés lapul még a tarsolyban, de azt hiszem, az eddigi kínálat is egészen elképesztő. Ideje tehát készülni a bennszülött létre, és elkezdeni gyúrni az „Emigrálj egy hétre!” szlogenre.

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09