Gmail a kezdetektől

9 éves a Google-fejlesztés

Czipperer Dia, 2013. április 12. 13:14

2004. április 1-jén kezdődött minden, azóta pedig 9 év telt el. Kezdetben még 1 GB-os tárhellyel indult, ami akkor jelentősnek számított, 2012 májusában pedig már több mint 10 GB-tal állt a felhasználók rendelkezésére.

Korábban áttekintettük a YouTube 8 évét, ami szintén nem semmi átalakuláson ment keresztül. Most nézzük meg, a Google által fejlesztett Gmail mit tett le az asztalra 9 év alatt.

 

Biztos sokan emlékeznek még a kezdetekre, amikor még csak meghívóval lehetett regisztrálni az oldalra – ez három évig tartott. Azóta bárki szabadon hozhat létre Gmail-fiókot.

 

Nehéz minden egyes dolgot kiemelni, de a főbb pontokat mindenképpen érdemes. Egy éves szülinapján például úgy kedveskedtek a felhasználóknak, hogy 2 GB tárhelyet adtak ajándékba, majd közel egy évre rá – már 2006-ban járunk – elérhetővé vált a chatfunkció, április 12-én pedig megjelent a Google Calender. Májusban már 40 nyelven volt elérhető a szolgáltatás.

 

A 2007-es év is tartogatott újdonságokat a felhasználók számára: a Gmail lett a világ egyik legnagyobb email szolgáltatója, és októbertől elérhető vált az IMAP, amely lehetővé tette a Gmailre való migrációt más webmail szolgáltatásból. És ekkor következett be, egészen pontosan Valentin-napon a fordulat: bárki szabadon regisztrálhatott.

 

2008-ban is több újdonsággal rukkoltak elő, melyek közül az egyik legjelentősebb, hogy megjelent az első Android alkalmazás (október 22). Egy hónapra rá pedig a videochat funkció is elérhetővé vált. És elérkeztünk 2009-hez, amikor is a Gmail véglegesen ledobta magáról Beta státuszát.

 

 

Gmail videochat

 

Új külső

 

2011-ben végre megújult a dizájn, és lehetővé vált a kétlépésű hitelesítés is. Majd év végén megjelent az első applikáció iOS-re. Tavaly pedig már 425 aktív user használta a szolgáltatást, és akár 10 emberrel is videochatelhettünk ingyen. Ekkor már 57 nyelven volt elérhető világszerte, 10 GB-ra bővült a tárhely, és akár ugyanekkora méretű fáj küldése is lehetővé vált a Google Drive integrálásával.

 

Idén pedig elérkeztünk a 9. évhez. Boldog Szülinapot Gmail!

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Gmail szülinap Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05