Autistákat foglalkoztatna az SAP

forrás: Prím Online, 2013. május 23. 10:20

2020-ra az SAP annyi autistát foglalkoztatna, mely kitenné munkatársai 1%-át. A cégnek jelenleg 66 000 alkalmazottja van. Az üzleti szoftvercég tesztelőként, programozóként, minőségbiztosítási specialistaként adna munkát e speciális adottságú embereknek. A bejelentésre annak kapcsán került sor, hogy az SAP világszerte együttműködik egy non-profit autista alapítvánnyal.

A szoftvervállalat közleménye szerint potenciális versenyelőnyként tekintenek az autisták egyedi képességeire, mely egyúttal értelemmel bíró foglalkoztatás biztosítását is jelenti számukra.

A program elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában, és Németországban indul, majd világszerte kiterjesztik azt. Jelenleg az indiai, és az ír leányvállalatoknál zajlanak kísérleti projektek. Az SAP Labs India most hat autistát foglalkoztat, akik szoftvertesztelőként dolgoznak a nagyvállalati rendszereken. Az ottani tapasztalatok szerint az ezzel foglalkozó csapatnak nőtt a termelékenysége, és az összetartó ereje. Ide kapcsolódó hír, hogy tavaly, az ottani fejlesztőközpont olyan táblagép alkalmazást készített, mely az autista gyerekek tanulását segíti.

„Csak azok lesznek képesek a 21. sz. kihívásait kezelni, akik eltérő módon gondolkozó, és innovációt serkentő embereket foglalkoztatnak. A Specialisterne-el közösen valljuk, hogy az innováció a ’szélekről’ jön”- mondta Luisa Delgado, a szoftvervállalat HR ügyeiért felelős igazgatósági tagja.
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05