Még mindig nagy hiátus a Facebooknál a hashtag

Czipperer Dia, 2013. május 27. 15:34

A kettőskereszt vagy hashtagnek nevezett szimbólum ma már kulcsfontosságúnak számít a kapcsolódás terén a közösségi médiában. A Facebook számára azonban még mindig egy üres lyuk, egy nagy kérdőjel.

Már többször előkerült, hogy a Facebook is használni fogja a hashtag funkciót, hiszen a Twitter, az Instagram és a Tumblr is már jócskán lekörözte ezen a téren. Persze azt még nem lehet tudni, mindez mikor történik meg, egyelőre nem sok információt csepegtetnek ezen a téren.

 

Bár már nagyon esedékes lenne a bevezetése, mert igaz, hogy jelenleg még nem érződik, de egyre többen vándorolnak el az oldalról. Most még akad utánpótlás, de a fiatalokat igazán az új funkciókkal lehetne vonzani, mint amilyen a hashtag is.

 

Jonah Berger szociálpszichológus szerint ez olyan, mint a szleng. Az a közösség, amely használja, érti. Olyannyira elterjedt, hogy egyre többen, már Facebookon is hashtagelnek, főleg egy-egy instagramos fotónál. Bár sajnos ez jelenleg nem működik az oldalon, de talán jelzésértékű lehet Zuckerbergék számára, hogy ideje lépni.

 

Forrás: CNET.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05