Egyedülálló megoldások az AIDA64 legújabb verziójában

forrás: Prím Online, 2013. június 3. 13:17

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 3.00-s verziója. Az egyedülálló rendszerdiagnosztikai szoftver most is naprakészen támogatja az informatikai szakemberek és vezetők munkáját, így a legújabb processzorok használata mellett is pontos képet nyújt a vállalati rendszerekről, elősegítve azok optimális kihasználását. A legújabb verzió tartalmazza a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment- és rendszerteszt-szoftvert, az AIDA64 Business Editiont, valamint a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Editiont.

A v3.00 legfontosabb újdonságai az új gyorsítótár- és memória benchmarkok. A régi gyorsítótár- és memória késleltetés benchmark lineáris előremenetben (forward-linear) járta végig a memória blokkot, ezt pedig több processzor is képes volt túloptimalizálni. Erre a problémára jelent megoldást a v3.00 azzal, hogy egy adott memória blokkon belül véletlenszerűen "ugrál" a benchmark, és nem szabályos mintázatban előrefelé halad.

A FinalWire által fejlesztett termékcsalád új kiadása alapjaiban újraírt memóriasávszélesség-mérést, illetve memóriakésleltetés-sebességmérést tartalmaz, amelyek immár AVX2, AVX és SSE optimalizációt is kaptak. 

Jelenleg nincs más olyan szoftver a piacon, ami többszálú (multi-threaded) sávszélesség benchmarkokat teljes csomagban kínálna. Az AIDA64 új verziója már 32 szálon is képes mérni az olvasási, írási és másolási sávszélességet. A régebbi processzorok támogatása érdekében természetesen minden sebességmérés és a Rendszer stabilitásteszt elérhető 32 bites változatban is.

A legújabb AIDA64 frissítés teljes körűen támogatja az AMD „Kabini” és Intel „Haswell” processzorokat, illetve bővített lapkakészlet-információkat tartalmaz az Intel „Lynx Point” és „Lynx Point-LP” PCH-khoz, valamint az Intel „Haswell” integrált memóriavezérlőhöz is.

A v3.00 verzió támogatja a legújabb AMD Radeon és nVIDIA GeForce grafikus vezérlőket, monitorozza az OpenGL és GPGPU információkat, valamint hőmérséklet- és hűtőventilátor-figyelést is végez a legújabb GPU-khoz.

Új szolgáltatások és fejlesztések

·    Többszálú gyorsítótár és a memória-sávszélesség sebességének mérése AVX2, AVX és SSE optimalizációval
·    Blokk-véletlenszerű gyorsítótár és memóriakésleltetés-benchmark
·    64 bites optimalizált sebességmérés AMD „Kabini” és „Temash” APU-n
·    AVX2 és FMA optimalizált 64 bites benchmarkok Intel „Haswell” processzorhoz
·    Az Intel „Crystal Well” processzor L4 gyorsítótárának előzetes támogatása
·    Crucial M500, OCZ Vertex 450 SSD támogatás
·    AMD Radeon HD 7990 „Malta” és nVIDIA GeForce 700 GPU-család diagnosztika

Árak és elérhetőség

A szoftvert Magyarországon a SZEROTO Kft. forgalmazza: www.aida64.hu.

Az IT Asset Management és távfelügyeleti szoftvert AIDA64 Business Edition néven kínálják vállalati felhasználóiknak, ennek nettó ára (tájékoztató ár): egyéves követéssel 10 gépre 49 000 Ft, 100 gépre 365 000 Ft, 500 gépre 1 225 000 Ft.

Az otthoni felhasználók számára a főként diagnosztikai és sebességmérő funkciói révén népszerű Extreme Edition érhető el (ára bruttó 9 741 Ft egyéves követéssel; ebből az árból diákoknak, oktatási intézményeknek, és gyengén látóknak 50% kedvezményt biztosítanak).

Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók, illetve árajánlat kérhető a hazai forgalmazó oldalán, illetve közvetlenül a SZEROTO Kft. oldalán is.

 

A program próbaverziója a hivatalos oldalról és a Letöltés.com-ról is letölthető.

Kulcsszavak: benchmark AIDA64

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09