Kaspersky védelmi megoldás LinkedIn felhasználók számára

forrás: Prím Online, 2013. június 6. 22:28

Elérhetővé vált a Kaspersky Lab ingyenes, közösségi biztonságvédelmi rendszere, amelyet a LinkedIn felhasználók a közösségi oldal biztonsági központjában (Safety Center) érhetnek el. Az új szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók könnyedén és ingyenesen biztonságban tudhatják felhasználó fiókjukat, valamint profilukat. 

A Kaspersky Lab szakemberei kifejlesztettek egy új biztonságvédelmi technológiát, amelynek segítségével megvédhetik beállításaikat és személyazonosságukat. Nem véletlen, hiszen a LinkedInnek több mint 225 millió tagja van. A kezdeményezésen belül egy ingyenes, 90 napos próbaverziót is kínál a LinkedIn felhasználók számára a Kaspersky Internet Security 2013, valamint a Kaspersky Security for Mac technológiájából.

 

 

A biztonságvédelmi rendszer kiépítésének oka, hogy a közösségi oldalakon drámain megemelkedett a bűncselekmények száma, valamint, hogy a kiberbűnözők és az internetes csalók napról napra újabb és újabb technikákat vetnek be, hogy megfertőzzék a felhasználók profiljait.

 

A Kaspersky Lab múlt évi felméréséből kiderül, hogy a számítógépek 80 százalékát fertőzték már meg legalább egyszer kiberbűnözők, webes böngészés közben. Továbbá 2012-ben az adathalászok - 24 százalék- aránnyal - főbb célpontjai a közösségi oldalak voltak. Ezeknek a magas adatoknak köszönhető, hogy a Kaspersky Lab szakemberei kiemelt figyelmet fordítanak a közösségi oldalakon történő kiberbűnözés visszaszorításáért, amelynek első felülete a LinkedIn, amely a legnagyobb üzleti közösségi oldal.

 

A közösségi oldalak növekvő fenyegetettségével párhuzamosan a Kaspersky Lab szakmai csapata, egyre komolyabb biztonsági megoldásokat és technológiákat fejleszt a felhasználók számára, közösen együttműködve a közösségi oldalakkal. A LinkedIn-nel végzett közös munkának köszönhetően a Kaspersky Lab magas színvonalú képviselője lehet a felhasználók oktatása és segítése területén, hogy a lehető legbiztonságosabb internetes megoldásokat nyújtsa mindenki számára.” - mondta Steve Orenberg, a Kaspersky Lab Észak-Amerikáért felelős elnöke.

 

További információk: Kaspersky Lab’s Dangers While Social Networking Infographic

 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50