LLP Group: a magyar leányvállalat volt a 2012-es növekedés motorja

forrás: Prím Online, 2013. június 21. 11:11

A prágai központú vállalatirányítási-szoftverspecialista, az LLP Group 11 százalékos bővüléssel 1,6 millió euróra növelte adózás előtti eredményét tavaly, 13,2 millió eurós árbevétel mellett. A cégcsoport tíz leányvállalata közül a magyar volt a növekedés egyik motorja: az LLP Hungary termelte meg a csoportszintű árbevétel mintegy 15 százalékát, illetve a profit 30 százalékát.

Hivatkozva az éves jelentésre, a társaság közleményében a tavalyi eredményt különösen jónak értékeli a régióban továbbra is stagnáló informatikai beruházási szintre tekintettel.
 

Tavaly a vállalatcsoport mindhárom divíziója bővülést ért el. Az LLP a legmagasabb bevételeket Csehországon kívül, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában könyvelhette el.
 

"Kiemelkedően teljesített a magyar LLP leányvállalat tavaly, és ez nem csak a bevételi adatokra igaz. Számos iparág csoportszintű kompetenciaközpontjaként több nagy regionális ügyfél kiszolgálásban is oroszlánrészt vállalt a budapesti iroda" – idézték a közleményben Holló Zitát, az LLP Hungary business unit menedzserét.
 

A közlemény szerint 2012 az LLP történetének eddigi legjobb éve volt, ugyanis az eredményes működés mellett minden divízióban növekedést értek el. Megkezdték tevékenységünket az Egyesült Államokban, és megvásároltak egy MS Dynamics profilú vállalatot is Szlovákiában. Stratégiájuk középpontjában továbbra is a vállalatirányítási szoftver-implementáció áll – mind helyi, mind multinacionális vállalatok számára, különösen regionális projektek keretében.
 

A prágai székhelyű LLP Csoport az Infor, a Microsoft Dynamics, a Pivotal CRM és a systems@work megoldások viszonteladójaként 10 országban, így Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Belgiumban, Luxemburgban, Mexikóban, Oroszországban, és tavaly ősztől Észak-Amerikában kínál vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolódó tanácsadási, fejlesztési és informatikai szolgáltatásokat. A mintegy 180 főt foglalkoztató LLP Csoport tanácsadói 2012-ben több mint 55 országban, több mint 650 ügyfél igényeit szolgálták ki.
 

Az LLP 1992 óta foglalkozik az Infor SunSystems pénzügyi vállalatirányítási-rendszer forgalmazásával, és több mint 75 országban hajtott már végre sikeres projekteket, többek között Ázsiában, Afrikában és az amerikai kontinensen is. Ügyfelei között megtalálhatóak a világ legnagyobb olajipari, gyógyszeripari, pénzügyi, napi fogyasztási cikkek kereskedelmével foglalkozó, szolgáltató, kereskedelmi és vendéglátó-ipari vállalatai.

 

Kulcsszavak: LLP-hu LLP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09