Cséfalvay a magyar startupok lehetőségeinek bővítéséről tárgyalt a Szilíciumvölgyben

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 22. 12:08

Megtettük az első fontos lépéseket, hogy hidat építsünk a magyar startup vállalkozások számára Magyarország és a Szilíciumvölgy között - jelentette ki pénteken telefonon az MTI-nek San Franciscóból Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

Az államtitkár az elmúlt két nap folyamán Berkeleyben a Kaliforniai Egyetemen, San Joséban a US MAC (Market Access Center), Sunnyvale-ben pedig Plug and Play inkubátornál tett látogatást, illetve felkereste az Ericsson kutatás-fejlesztési központját és San Matteóban üzleti-innovációs fórumon vett részt.
 

"A szilíciumvölgyi inkubátorok azt a segítséget tudják megadni a magyar startup (induló technológiai) vállalkozásoknak, hogy azok megerősödve tudjanak kilépni a globális piacra" - nyilatkozott az államtitkár. Rámutatott: fennáll a lehetőség, hogy a magyarországi startup-versenyben jól szereplő vállalkozások rövidebb időre ki tudjanak költözni a Szilíciumvölgybe, hogy elsajátíthassák az ott honos gondolkodásmódot. A Plug and Play inkubátorral egyébként Németország, Csehország, Szlovákia, Spanyolország és Írország állami vállalkozásfejlesztési szervei már kiépítettek hasonló kapcsolatokat.
 

A San Francisco üzleti fórumon az államtitkár elmondása szerint az amerikai résztvevők részéről nagy figyelem irányult a magyar kormány által két hete bejelentett programra, amely magán- és állami forrásokkal együtt vállalat-inkubátorok létrejöttét támogatja. A konstrukció iránt érdeklődés mutatkozott, mind a tudással, mind a tőkével való részvétel oldaláról. Kedvező visszhangot váltott ki, hogy a megerősödésükig két éven át támogatandó kezdő technológiai vállalkozásokat maga az inkubátor válogatja ki.
 

A megbeszélésen magyar résztől Cséfalvay államtitkár mellett Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott igazgatója, Horváth Zoltán, az ELTE dékánja, Reich Lajos, a GE Healthcare elnöke, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) innovációs bizottságának elnöke és Hild Imre, az iCatapult vezetője vett részt.
 

Cséfalvay Zoltán csütörtökön San Joséban megbeszélést folytatott a Flextronics felső vezetésével. Felvetődött, hogy a cég egy termékfejlesztési központot hozzon létre Magyarországon. "Nyilván ennek a részletei még kidolgozást igényelnek, de a javaslat pozitív fogadtatásra talált mindkét oldalról" - jelentette ki az államtitkár. Rámutatott, hogy a Flextronics több telephellyel is jelen van Magyarországon.
 

Kulcsszavak: Szilíciumvölgy start-up

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09