Nem csak a fű zöld a világ legzöldebb stadionjában

Hét meccset játszanak jövőre a Platina LEED minősítésű arénában

forrás: Prím Online, 2013. június 26. 11:47

A Siemens olyan insfrastrukturális fejlesztéseket szállít Brazíliának, amelyek a jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a fejlesztések az ország energiahálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

 

Már zajlanak az elődöntők, napokon belül pedig győztest is hirdetnek a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, amelynek nagyszabású ünnepséggel egybekötött nyitómérkőzését a világ jelenlegi legkorszerűbb stadionjában tartották. A Brazília városban található Mané Garrincha Nemzeti Stadiont olyan Siemens épületautomatizálási és biztonsági szoftverrel szerelték fel, amely képes a víz- és energiaszint szabályozására és mérséklésére.

 

A széndioxid-kibocsájtást is csökkentő innovatív rendszer egyben a légkondicionáló és tűzjelző berendezések felügyeletét is ellátja. Mindezek eredményeképpen a stadion az elsők között lehet a világon, amely megkapja a platina LEED fenntarthatósági minősítést, melyet csak annak az épületnek ítélnek oda, amely a legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel.

 

A nemzeti energiahálózatot is korszerűsítik

 

Ismert tény, hogy jövőre a labdarúgó-világbajnokság 7 meccsének is otthon ad a zöld aréna. A két esemény, a jelenleg zajló konföderációs kupa és a jövő évi világbajnokság megnövekedett terhelést jelent az ország energiahálózatának is, melynek korszerűsítésében a Siemens szintén jelentős szerepet játszik. Az elmúlt fél évszázad beruházásainak köszönhetően Brazília energiafelhasználásának közel felét mára a Siemens biztosítja, amely az utóbbi tíz évben több mint 4000 munkahelyet teremtett Brazíliában.

 

Az egyik jelenleg is zajló nagyberuházás a Manausban – a Konföderációs Kupát vendégül látó egyik brazíliai városban – épülő 580 MW összteljesítményű erőmű. A nemzeti energiahálózat Siemens Smart Grid technológiával történő korszerűsítése pedig a hálózat valós idejű megfigyelését, ellenőrzését és szabályozását teszi lehetővé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09