A legbizarrabb céges ajándékok

forrás: Prím Online, 2013. július 13. 09:06

A vállalati ajándékok esetében már korántsem csak a szándék a fontos, hanem a megfelelő tárgy kiválasztása is. A Regus 90 ország több mint 26.000 üzletemberének tapasztalatai alapján összeállította minden idők legkülönösebb üzleti ajándékainak listáját

Az ajándékozás szokása továbbra is nagy népszerűségnek örvend a vállalatok körében – talán ez az oka, hogy a cégek ügyfelei szép számmal találkoznak inkább bizarr, mintsem kedvesnek mondható ajándékokkal. A Regus, a rugalmas irodai megoldások vezető szolgáltatójának felmérése alapján a cégek 71 százaléka ad valamilyen ajándékot ügyfeleinek vagy üzleti partnereinek, egyharmaduk azonban bevallottan nem költ annyit ezekre az ajándékokra, mint a korábbi években.

 

A szűkös anyagi kereteket sok helyen kreativitással igyekeznek ellensúlyozni, legalábbis ez derül ki abból a listából, amely minden idők legkülönösebb céges ajándékait összegzi. Néhányan a „ha nekem tetszik, nekik is fog” elv alapján választanak ajándékot, így a listán a kissé különös tárgyaktól kezdve az egészen bizarr relikviákig szinte minden megtalálható. Míg nálunk az árvizek miatt a homokzsák esetleg hasznos ajándéknak tűnhet, addig a halott háziállatot már kevésbé tudták értékelni a válaszadók.

 

A 10 legfurcsább ajándék világszerte

A 10 legfurcsább ajándék Magyarországon

Mumifikált fej

Rántott bébiskorpió

Macskatetem

Gumimatrac

Étel alakú füldugó

Műhó

Savlekötő gyógyszer

Tisztítószer

Manikűrkészlet

Szemránckrém

Koporsó

Felfújható kecske

Homokzsákok

Felhúzható zenedoboz

Monogramos alsónemű

Gereblye

Talajminták

Hintaszék

Alkoholszonda

Távcső



A megkérdezett magyar üzletemberek között is bőven akad, aki találkozott már szokatlan ajándékokkal. Volt rá példa, hogy valaki hólapátot vagy szaunafelszerelést, esetleg Télapónak öltöztetett sörösüveget kapott ajándékba. Szerencsére (vagy sajnos) az ilyen típusú ajándékok nem általánosak, és a legtöbb esetben a cégek törölközőkkel, kulcstartókkal és sörnyítókkal kedveskednek ügyfeleiknek.

 

Katerina Manou, a Regus regionális igazgatója megjegyezte: „Még a kulturális különbségeket tiszteletben tartva is akadnak olyan tárgyak a listán, amelyeket legtöbben vonakodva fogadnánk el ajándékként. Az üzleti ajándék remek eszköz lehet arra, hogy kifejezzük megbecsülésünket partnereink iránt vagy közelebb hozzunk egymáshoz két vállalkozást, azonban az ajándékválasztás nagyban befolyásolja az ajándékozóról kialakult képet. Különösen fontos tehát belegondolni abba, hogyan fogadná a másik fél a neki szánt ajándékot. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a céges ajándékok némelyike rendkívüli képzelőerőről tanúskodik!”

 

Kulcsszavak: felmérés Regus ajándék

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09