10 éves a Pirate Bay

Czipperer Dia, 2013. augusztus 12. 13:11

A világ „leghírhedtebb” fájlmegosztó szolgáltatása, a Pirate Bay 10 éves évfordulóját ünnepli, ennek apropóján saját böngészőt adott ki a vállalat.

A Pirate Bay 10 éves születésnapján bemutatta böngészőjét, a ’Pirate Browsert’, amely jelenleg Windows támogatással bír.

 

A böngésző egyszerűen kezelhető, és azok számára is lehetőséget nyújt, hogy hozzáférjenek az oldalhoz, akiknek ez saját országukban nem adott. A Pirate Bayt sokat támadták már az évek során, egyelőre sikertelenül. Erre jó válasz az új böngésző, mellyel bárki könnyedén elérheti az oldalt.

 

A böngészőt torrentről is letölthetik a felhasználók, és olyan, mintha Firefoxt használnánk, csak néhány kiegészítő tartozik hozzá, valamint Tor proxyhálózatra csatlakozik, amely segítségével anonim böngészhetünk.

 

A vállalat nagyon alaposan átgondolta a böngésző stratégiáját, ugyanis a kedvenceknél megadott oldalak biztonsági másolatai akkor is elérhetők, ha az eredeti oldalt leállítják (főként a fájlmegosztó oldalak).

 

A Pirate Browsert azoknak is érdemes letölteni, akik nem férnek hozzá a különféle közösségi oldalakhoz, mert olyan országban tartózkodnak, ahol ezek használata blokkolt. A böngésző ugyanis lehetővé teszi ezek használatát.

 

A vállalat 10. születésnapját egy parti keretében Svédországban tartja, ahol a kerek évforduló mellett új „húzását” is megünnepli.

 

Forrás: ParityNews.com, Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50