Telefonbeszélgetés HD minőségben a Telenornál

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 30. 11:13

Kristálytiszta hívás, még élethűbb beszédhang – a Telenor ügyfelei hanghívásaik során a HD Hang technológia előnyeit élvezhetik. Az előfizetők számára a díjmentes, automatikusan frissülő szolgáltatásnak köszönhetően országszerte még jobb lesz a hangminőség.

A dél-budai és dél-pesti hálózaton folytatott sikeres tesztek után 2013. augusztus 29-én a Telenor egész hálózatán bekapcsolta a HD Hang technológiát. Az ingyenes szolgáltatás automatikusan elérhető minden ügyfél számára, aki beszélgetőpartnerével együtt a Telenor 3G hálózatát használja, valamint készüléke támogatja a HD hangminőséget.

 

A beszédtömörítési és beszédkódolási technológiák fejlődésének köszönhetően a HD hangszolgáltatás a hagyományos (300Hz-től 3400Hz-ig terjedő) hangfrekvenciás tartomány helyett, kiterjedtebb (50-7000 Hz) tartományban továbbítja a beszédjeleket. Ezt azt jelenti, hogy jobban elkülönülnek a mély és magas hangok, ezáltal élesebbé és tisztábbá válik a beszéd, valamint kevésbé zavarják háttérzajok (pl. utcazaj, forgalom) a telefonálást. A HD Hang tisztább, természetesebb hangminőséget és olyan érzetet ad, mintha szemtől szemben élőben folyna a beszélgetés.

 

„A folyamatos hálózatfejlesztési munkáknak köszönhetően mobilhálózatunk mától nem csak az internetezés területén nyújt kiemelkedőt, hanem a hagyományos telefonálás élményét is új dimenzióba emeli. Az új HD hangszolgáltatással a Telenor ügyfelei a hívások során jelentős minőségi ugrást fognak tapasztalni, mely díjmentesen a legtöbb okostelefonnal elérhető.” – mondta Sepsi Zsolt, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

A szolgáltató portfóliójában jelenleg a Nokia C5-03, a Nokia Lumia 620, 820, 920, Sony Xperia sorozat tagjai, HTC One, 8S, 8X, LG L7, 4X HD, Huawei Ascend  Y200, Y300, ZTE Blade III, 3.5W, Telenor OneTouch S, Telenor OneTouch C, Blackberry Q10 készülékek támogatják a HD Hang technológiát.

 

 

  

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05