Már IMAP támogatással is rendelkezik az Outlook.com

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 13. 13:02

Már az IMAP (és OAuth)protokollokat is támogatja az Outlook.com, amelyen már régóta elérhető az Exchange ActiveSync (EAS). 

Az EAS tökéletesen kompatibilis az okostelefonok és táblagépek többségével, beleértve a Windows Phone, iOS és Android platformra épülő eszközöket, valamint a Windows 8 Posta alkalmazásával és az Outlook 2013-mal is. Mostantól azonban azok is jobban használhatják kedvenc levelezőjüket eszközeiken és alkalmazásaikban, akik az EAS-sal nem kompatibilis klienst használnak – pl. iMailt vagy ThunderBirdöt Macen. 

 

“Úgy gondoljuk, hogy az EAS a legjobb az email-szolgáltatásokhoz való kapcsolódást lehetővé tevő protokollok közül, például alacsonyabb energiafogyasztása miatt” – mondta Steve Kafka, az Outlook.com protokollokért felelős vezető programmenedzsere. “Azonban vannak olyan eszközök és alkalmazások, amelyekkel az EAS nem elérhető. Ügyfeleink kérésének engedve ezért mostantól az IMAP-pal egészítettük ki a csatlakozási lehetőségek körét.”

 

Az IMAP új lehetőséget ad a fejlesztők kezébe ahhoz, hogy az Outlook.com-mal együttműködő alkalmazásokat fejlesszenek. A mai bejelentésnek köszönhetően az Outlook.com immár kompatibilis ezen protokollok mindegyikével: EAS, IMAP, SMTP and POP. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50