Bill Gates elismerte hibáját

Ctrl-Alt-Del kombináció tévedés volt

Czipperer Dia, 2013. szeptember 27. 16:39

Bill Gates bevallotta, hogy anno hiba volt a Ctrl-Alt-Del billentyűkombináció, amely még ma is a Windows részét képezi.

A híressé vált Ctrl-Alt-Del kombináció eredetileg arra szolgált, hogy a számítógépet újraindítsuk, valamint ezzel lehetett bejelentkezni a Windowsba.

 

A kombinációt David Bradley, az eredeti IBM PC tervezője álmodta meg, aki ki is gúnyolta Billt 2001-ben, amikor 20 éves lett az IBM PC. Azt mondta akkor a színpadon: „Lehet, hogy én találtam fel, de Bill tette híressé”. A közönség akkor jót nevetett ezen.

 

Ezen a héten Bill Gates beszélt egy adománygyűjtő kampányon a Harvardon arról, miért is volt erre valójában szükség. Ez a háromtagú kombináció biztonsági okokból született meg: megakadályozta, hogy rosszindulatú számítógépes programok bejelentkező képernyőnek álcázzák magukat, és ellopják a jelszót bootolás közben.

 

 

Gates eredetileg egy külön gombot akart, ám Bradley ezt nem volt hajlandó megtervezni, így maradt ez a megoldás. Mint elmondta, most már ő is belátja, hogy hiba volt rákényszeríteni ezt a szörnyűséget a felhasználókra.

 

Forrás: Techspot.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50