Kortárs dizájn a HP konvergens infrastruktúrájára szabva

Konzumerizált infrastruktúrafelügyeleti platform a HP-tól

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 27. 12:47

A HP bemutatta a OneView-t, amely az iparág első, konzumer technológiák által inspirált infrastruktúrafelügyeleti platformja a HP konvergens infrastruktúrájához. A megoldás egyszerűsíti az adatközponti folyamatokat támogató alapvető lépéseket és lehetővé teszi az IT-csapatok számára, hogy kisebb költség és kevesebb leállást okozó emberi hiba mellett, jóval hatékonyabban végezzék az üzemeltetés feladatát.

Az „as-a-service” megoldások terjedése, a napjaink új technológiáiban jártas munkaerő munkába állása és az üzleti komplexitás erősödése nyomán mind nagyobb mértékben szélesedik a szakadék az üzleti oldal támasztotta igények és a hagyományos IT nyújtotta kínálat között a vállalati szervezeten belül. A szervezetek számára komoly nehézséget okoz, hogy múltbeli igényekre szabott, elavult felügyeleti eszközökre támaszkodva kell biztosítaniuk és felügyelniük az informatikai szolgáltatásokat.

 

A HP BladeSystemhez, a HP ProLiant Generation 8 (Gen8) és HP ProLiant Generation 7 szerverekhez készült HP OneView a kategória legjobb szerver- és szoftvertechnológiájával dolgozik, és egységes felügyeleti platformmal támogatja az IT-vel folytatott együttműködést és kommunikációt az adatközpont minden szintjén.

 

A HP OneView könnyen kezelhető felhasználói felülettel és a gyakori feladatokat egyszerűsítő automatizált intelligenciával segíti az IT-adminisztrátorok munkájának hatékonyabbá tételét. A leggyakoribb adatközponti folyamatok (pl. telepítés, frissítés, migrálás és hibaelhárítás) időigénye így napokról vagy órákról percekre csökken.

 

Ahhoz például, hogy üzembe állítsanak egy 16 szervert kiszolgáló hypervisort, hagyományos eszközökkel 2 óra 50 percnyi adminisztrátori munkára van szükség. A HP OneView használatával 14 perc alatt elvégezhető a feladat. Egy virtuális helyi hálózat (vLAN) a HP OneView-val négy lépésben, 30 másodperc alatt megszüntethető, míg egy hagyományos eszközzel 480 lépésre és több mint 2 órára van szükség ehhez.

 

 

 

XXI. századi fordulatszámon az adatközponti felügyelet

 

A HP több mint 4 éven át működött együtt 150 vezető ügyfelével 30 élesben működő adatközpontban a HP OneView fejlesztése során annak érdekében, hogy pontosan megismerje a leggyakoribb infrastruktúrafelügyeleti feladatok, folyamatok és lépések költségét, hatékonyságbeli hiányosságait és esetleges késedelmes végrehajtásuk okait.

 

A HP azokat az általánosan elterjedt modern konzumer alkalmazásokat is megvizsgálta, amelyeket célzottan, bizonyos feladatok egyszerűbb és gyorsabb végrehajtására fejlesztettek ki, és az így szerzett tanulságokat az adatközpont komplexitására és méretére alkalmazta.

 

További előnyök:

 

• A munkaterhelés a manuális műveletekhez képest akár ötször gyorsabban is migrálható.

• A szerverkonfiguráció adminisztrációs feladatai kilencszer gyorsabban elvégezhetők, mint manuális műveletekkel.

• A hálózatkonfigurálás, becslések szerint, 24-szeresére gyorsul a manuális módszerrel összehasonlítva.

 

A HP OneView konzumer technológiák által inspirált jellemzői:

 

•  Eredményjelző (dashboard): Másodperceken belül áttekintést ad a felhasználóknak a teljes adatközpontról. 640 eszköz esetében is épp olyan egyszerű nézetet biztosít, mint 16 eszköznél, és egyetlen egérkattintásra további információt jelenít meg a kívánt komponensről. A ma használt hagyományos felügyeleti eszközöknél több mint 30 kattintásra lehet szükség ugyanezen információk megszerzéséhez.

 

•  Smart Search: Ezzel a megoldással az adminisztrátorok másodperceken belül hozzájuthatnak a fontos információkhoz ahelyett, hogy online és offline nyilvántartásokban kellene vadászniuk a keresett adatokra. A Smart Search minden feladatba beépülve azonnali hozzáférést nyújt az eseménnyel, eszközzel vagy feladattal kapcsolatos információkhoz.

 

•  MapView: Az eszközök, a csatlakozások és az állapotok közötti összefüggések feltérképezésével segít az adminisztrátoroknak másodperceken vagy perceken belül megtalálni, kategorizálni és megoldani a problémákat.

 

•  Sablonok: A szervezeten belüli csapatok együttműködését támogató sablonok lehetővé teszik a bevált IT-gyakorlat rögzítését, valamint gyors és pontos jövőbeni alkalmazását.

 

•  Activity Feed: Hathatós módszert kínál a szervezet egységei közötti kommunikációhoz. Egyetlen nézeten belül mutatja a feladatokat, a hardverriasztásokat és az adminisztrációs feljegyzéseket.

 

A HP Technology Services csapata zökkenőmentes átállást biztosít a jelenlegi HP-s infrastruktúrafelügyeleti eszközökről (pl. HP Insight Control és HP Virtual Connect Enterprise Manager) a HP OneView-ra. 

 

Kulcsszavak: infrastruktúra platform IT HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50