Kibertámadás érte az Adobe-ot

Czipperer Dia, 2013. október 4. 12:34

Az Adobe tegnap közölte, hogy hackertámadás áldozata, melynek során mintegy 2,9 millió felhasználó adatait lopták el.

A támadás során  ellopták a vállalat egyes ügyfeleinek a felhasználónevét és a jelszavát, valamint a bankkártyájának kódját is. Emellett a számítógépes hackerek a vállalat néhány népszerű számítógépes termékének a forráskódjait is ellopták.

 

 

Az Adobe úgy próbál védekezni, hogy felhasználóinak jelszavát letiltotta, így a belépésnél újat kell választaniuk  erről e-mailben kapnak értesítést. Azt is javasolják a felhasználóknak, hogy más oldalakon is, ahol hasonló azonosítót használtak, változtassák meg belépéshez használt jelszavukat. Emellett a károsult felhasználók számára egy éves ingyenes hitelkártya figyelést kínál, hogy biztosítsa őket afelől, a jövőben rosszindulatú vásárlások nem történnek majd.

 

Az ellopott forráskódok között ott szerepelt az Acrobat, a ColdFusion és a ColdFusion Builder is, ám ez a része a dolognak nem érinti a károsult felhasználókat. Inkább az aggasztó, hogy nem tudni, összesen hány programról van szó.

 

Az első és alapvető lépés ebben az esetben is, hogy megváltoztassák a jelszavakat, de ez ennnél sokkal bonyolultabb feladat, hiszen a hackerek a forráskódok segítségével további résekre bukkanhatnak.

 

A szoftver.hu oldalán olvashatjuk, hogy az USA törvényhozása, valamint a Fortune 100-as listáján szereplő cégek közül 75 a ColdFusion programot használja.

 

Forrás: Techspot.com

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09