Online oktatási programot indít a Schneider Eletric

forrás: Prím Online, 2013. október 4. 14:31

A Schneider Electric által működtett Energy University résztvevői már online is vizsgázhatnak, amellyel megszerezhetik a Professional Energy Manager (PEM) tanúsítványt. Az Institute of Energy Professionals (IEP) oktatási szervezettel közösen kibocsátott tanúsítvány az egyik legelismertebb minősítésnek számít az energiamenedzsment terén. 

Az Energy University folyamatosan bővülő és frissülő kínálata jelenleg 322 ingyenes, online elérhető kurzust tartalmaz, amelyek az energiafogyasztás csökkentésének lehetőségeit és módszereit mutatják be különféle területeken. A témakörök az alternatív energiatermelési technológiáktól és a világítástechnika alapjaitól a nagy teljesítménysűrűségű energiaelosztásig és a hatékonyság gazdaságtanáig terjednek.

 

A tíz szakmai szervezettel együttműködésben kialakított tananyag elsősorban gyárak üzemeltetői, energiaauditorok és -tanácsadók, energiamenedzsmenttel foglalkozó mérnökök, állami alkalmazottak és kormányzati tisztségviselők számára készült.

 

A kezdeményezés 2009-ben indult, azóta összesen világszerte mintegy 350 000 hallgató vett részt legalább egy kurzuson. A tananyagok különféle iparágban tevékenykedő embereket vonzanak: az informatika, adatközpont-üzemeltetés, épületmenedzsment, vendéglátás, egészségügy, gépipar és az energiaipar területéről, valamint a vízhez, gázhoz és olajhoz kapcsolódó ágazatokból is jelentkeztek szakemberek a kurzusokra, de akadt a résztvevők között egyetemi hallgató és nyugdíjas mérnök is.

 

Beosztásuk alapján a részvevők 26 százaléka menedzser, 22 százaléka alkalmazott, 12 százaléka tanácsadó, 7 százaléka igazgató, 5 százaléka vezető (elnök vagy vezérigazgató), 2 százaléka ügyvezető alelnök és 1 százaléka alelnök, míg a résztvevők negyede sorolta magát „egyéb” beosztás alá.

 

Az online, ingyenesen elérhető kurzusok alapján a szakemberek költségtérítéses keretben vizsgát is tehetnek. A sikeres vizsgázók megszerzik a Professional Energy Manager (PEM) tanúsítványt, amely az egyik legelismertebb minősítésnek számít az energiamenedzsment terén. Az online elvégezhető teszten legalább 70 százalékot kell teljesíteniük a vizsgázóknak a 100 darab, 12 csoportba rendezett kérdés megválaszolása során. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05