Hazánkban az LG prémium kategóriás mobileszközei

Bemutatkozott a G2 és a G Pad 8.3

Czipperer Dia, 2013. október 17. 15:11

Az LG egyre jobban törekszik arra, hogy a készülékeit a felhasználói igényekhez igazítsa. A G széria hazánkban is bemutatott legújabb modelljei pont ezt a koncepciót tükrözik, vagyis a „Learning from You” felhasználó-központú tervezési filozófiát. A sajtóeseményen közelebbről is megismerhettük a G2 okostelefont és a G Pad 8.3 tabletet.

A felhasználókhoz igazítva

 

A hazai bemutatón is olyannyira tükröződött a felhasználó-központú filozófia, hogy arról is szavazhattunk, melyek a legjobb funkciók. A három legjobb a KnockOn, vagyis a dupla koppintás feloldás és lezárás, az optikai képstabilizátor (OIS) és a hátoldali gombok (Rear Key) lettek.

 

Mindezeket a funkciókat és a továbbiak kialakítását – melyekből akad jó néhány – a fogyasztók körében végzett kutatásra alapozták, amely a mobilhasználati szokásokat vizsgálta, innen merítettek az innovatív megoldásokhoz.

 

A nagy kijelző a menő

 

Az LG sem hagyhatja figyelmen kívül az egyre népszerűbb trendet, a nagykijelzős mobilok térhódítását. Ám mindezt ötvözte azzal, hogy a készülék mégse legyen hatalmas, kényelmesen elférjen a kézben. Ezt úgy oldották meg, hogy nagyjából akkora a telefon, mint egy 4,7 hüvelykes képátlójú modell, annak ellenére, hogy 5,2 hüvelykes Full HD a kijelző mérete. Vagyis mindössze néhány milliméteres (2,65 mm) a pereme, majdnem széltől-szélig megjelenítővel rendelkezik.

 

 

Mindezt úgy lehetett kivitelezni, hogy a gombok a készülék hátoldalára költöztek (Rear Key névre hallgatva), melynek más praktikus oka is volt. A mai versenyhelyzet rákényszeríti a gyártókat, hogy egyedi, formabontó megoldásokkal rukkoljanak elő. Az LG kivitelezése pont ilyen, melyet még tetőz az, hogy ezzel teret nyerünk a kijelző előnyére, és nem a felhasználói élmény rovására.

 

 

 

 

Felszereltség

 

Mindkét modellben Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik, a G2-ben egy négymagos, 2,26 GHz órajelű 800-as, a G Pad 8.3-ban pedig négymagos, 1,7 GHz-es 600-as.

 

A kijelzőmérethez visszatérve, a táblagépet 8 hüvelykes megjelenítővel szerelték fel, így még mindig tartható kézben. Ez az első olyan tablet, amely ebben a méretben Full HD képminőséget garantál a felhasználóknak.

 

 

A rendelkezésre állás tekintetében a G2 a 3000 mAh-es aksiban akár 2 napig is bírja a strapát, a G Pap 8.3 pedig a 4600 mAh-essel pedig 3-4 napig is kitart. Mindkét modell fedélzetén Android 4.2.2 Jelly Bean teljesít szolgálatot.

 

 

Funkciók széles tárháza

 

Mindkét készülék számos hasznos funkciót tartogat a felhasználóknak, melyek közül az eddig még nem említettektől a Guest Mode egy igazán hasznos újdonság, amely lehetővé teszi a telefon tulajdonosa számára, hogy – akárcsak egy PC esetében – különböző felhasználói fiókokat állítsuk be adott jogosultságokkal. A telefon feloldásánál dönthetjük el, melyik felhasználóként szeretnénk használni a telefont. Ez a szülők számára lehet hasznos, akik így bátran, gyermekeik számára is odaadhatják a telefont egy-egy fénykép erejéig vagy távirányítónak.

 

Ugyanis akár erre is használhatjuk a csúcskategóriás okosmobilt és a táblagépet is (QuickRemote) az infraportnak köszönhetően: a készülékek listája igen széles, de taníthatjuk is az eszközt. Így valamennyi távirányítónkat helyettesíthetjük egy eszközzel.

 

 

Sok olyan adottságot is ötvöz a telefon, melyeket más modellekből már ismerhetünk. A KnockOn is ismerős lehet, vagy egy adott objektum eltávolítása, vagy éppen a szépséghibák javítása. Ám a különbség az, hogy mindezt egy modellben találjuk meg, sőt, egyből kettőben, hiszen a G2-ben jelen lévő funkciók nagy része a táblagépen is megtalálható, a többi adottságtól függően csak egyikben-másikban. A fukcuókról bővebbben az LG oldalán tájékozódhattok.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05