A Nokia megvetette lábát a táblagéppiacon

Bemutatkozott a Lumia 2520

Czipperer Dia, 2013. október 22. 17:38

A mai Nokia World sajtóeseményen a finn gyártó legelső táblagépe is debütált, amely a Lumia család tagjaként 2520 névre hallgat. A 10,1 hüvelykes modell Windows 8.1 RT alapokon fut.

A Nokia legelső táblagépe nem a belépő kategória modellje a maga 6,7 megapixeles kamerájával (Carl Zeiss), valamit a 10,1 hüvelykes 1080 pixel felbontású Gorilla Glass 2 HD kijelzőjével. A modell 4G/LTE kapcsolatra is képes, valamint NFC, GPS, Bluetooth 4.0 LTE támogatással is rendelkezik.

 

A táblagépben – a phabletekhez hasonlóan – Qualcomm Snapdragon processzor található (800-as), amelyhez egy strapabíró, 8000 mAh-es aksi párosul.

 

A készülék egyik nagy előnye, hogy gyorsan tölthető, egy óra alatt akár 80%-re is turbózhatjuk az aksit. A készülékhez egy hasznos kiegészítő is kapható (149 dolláros ajánlott fogyasztói áron), amely billentyűzet és akkumulátor egyen. A Nokia Power Keyboard névre keresztelt kiegészítő beépített aksival rendelkezik, és akár öt óra üzemidőt is biztosít a készüléknek, ezen felül pedig billentyűzetként megkönnyíti a szöveges üzenetváltást.

 

Szoftveres téren számos újdonsággal találkozunk, többek között a Dragon’s Adventure játékkal, valamint a phableteken is debütáló Storyteller alkalmazással. Az alkalmazásokhoz 2 GB RAM 32 GB beépített tárhely jár, amely plusz 32 gigával bővíthető. Itt is szintén – ahogy az 1520-nál is – ingyenes SkyDrive tárhelyet biztosít a Microsoft, vagyis dolgainkat felhőbe is küldhetjük.

  

Ezen felül megtalálható rajta a Nokia Video Director, amely a videofelvételek szerkesztését teszi lehetővé, így még kreatívabb videók készíthetők akár a Lumia 2520 készüléken – akár a Lumia okostelefonokról származó tartalmakból.

 

A táblagéppel offline navigációra is van lehetőségünk, méghozzá a HERE Mapsszel, amely a Nokia saját fejlesztésű térképalkalmazása.

 

A Lumia család fő jellegzetessége az élénk színek kavalkádja: ez a táblagép esetén sincs másképp. A készülék elérhető standard fekete változatban, emellett pedig ciánkék (ez a feketéhez hasonlóan matt) és piros árnyalat (fényes) is kapható lesz.

 

A megjelenés még idén év végére várható, adók ás támogatás nélkül 499 dolláros áron. Először az Egyesült Királyságban, az Amerikai Egyesült Államokban és Finnországban lesz kapható, ezt követi majd a többi piac.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09