Hazánkban is kapható a Sony SmartWatch 2

forrás: Prím Online, 2013. október 23. 10:41

A Sony tegnap bejelentette, hogy hazánkban is elérhető a SmartWatch 2, amely jelenleg az egyetlen vízálló okosóra a piacon.

A Sony piacvezető a csuklón viselhető okos kiegészítők között, első okosóráját 2007-ben dobta piacra. A SmartWatch 2 képviseli a Sony SmartWatch termékcsaládjának második generációját, és elődjének sikerét próbálja folytatni, amelyre a felhasználók több mint egymillió alkalmazást töltöttek le az elmúlt évben.

 

Stefan K. Persson, a Sony Mobile Communications kiegészítőkkel foglalkozó üzletágának vezetője kiemelte, hogy a SmartWatch 2-vel a vásárlók visszajelzéseire szerettek volna reagálni, és minden eddiginél egyszerűbbé tenni ezeket az alap tevékenységeket számos kisegítő alkalmazással.

 

„A vásárlók szerettek volna egy stílusos, mégis praktikus kialakítású, hosszú üzemidővel bíró okosórát  - és mi pontosan eszerint terveztük meg a  SmartWatch 2-t. A rugalmasságot is szem előtt tartottuk – így ez az eszköz szabadon használható bármelyik androidos okostelefonnal, az egyre több saját készítésű, illetve külsős fejlesztőktől származó alkalmazások pedig új lehetőségeket nyújtanak a mindennapi mobilhasználatban.” – mondta. 

 

 

Mostantól akár a zsebünkben is tarthatjuk a telefonunkat

 

A Smartwatch2 létrehozásánál arra törekedtünk, hogy a felhasználóknak kevesebb alkalommal kelljen elővenniük telefonjukat, és a SmartWatch2-vel kiválthassák, illetve kiegészíthessék a leggyakrabban okostelefonnal végzett tevékenységeiket. A készülék másodpercek alatt bekapcsolható, és a vásárlók máris olvashatják az sms-eket, megnézhetik e-maileket. Ezen felül a Gmail, Facebook és Twitter értesítéseket (Twitternél akár re-tweetelhetnek is), fogadhatják, vagy akár el is utasíthatják a bejövő hívásokat, sőt le is némíthatják a telefonjukat. Az NFC technológiának és az egy érintéses csatlakozásnak köszönhetően ez a vezeték nélküli kiegészítő ideális választás olyan nagy kijelzős készülékekhez, mint például az Xperia™ Z Ultra, főleg azokban az élethelyzetekben, amikor különösen fontos a diszkrét telefon használat. 

 

Szép, tartós külső

 

A SmartWatch 2 ugyanazt a dizájnt képviseli, mint a legújabb Sony Xperia okostelefonok. A vékony minimalista megjelenés, a por-, és vízállóság, illetve a Sony védjegye, az alumínium bekapcsoló gomb már mind-mind ismerős lehet. Az IP 57 minősítésnek köszönhetően ez a por-, és vízálló okosóra akár fél órát is kibír édesvízben egy méter mélyen. A SmartWatch 2 számos divatos szíjjal tehető változatosabbá. Kapható hozzá többek között rozsdamentes acél, barna vagy fekete bőrszíj vagy akár 5 különböző színű szilikonpánt is. A Sony ezen kívül szabvány – 24 mm széles – szíjvastagságúra tervezte a készüléket, így a vásárlók tetszésük szerint választhatják ki, milyen szíjjal szeretnék viselni a SmartWatch 2-t. 

 

 

A leghosszabb üzemidővel bíró okosóra

 

A korábbi okosórák felhasználói visszajelzéseit figyelembe véve a Sony keményen dolgozott azon, hogy meghosszabbítsa a SmartWatch 2 üzemidejét. A transzflexív kijelző fényvisszaverő elemeket használ, hogy erős napsütésben, háttérvilágítás nélkül is jól olvasható legyen a kijelző, az energiatakarékos processzor pedig lehetővé teszi az optimális üzemidő elérést. Ezeknek köszönhetően sikerült elérni, hogy a készülék (normál felhasználási körülmények között) akár 4 napig is kibírja töltés nélkül. 

 

Android alapú nyitott ökoszisztéma

 

A SmartWatch 2 minden olyan androidos telefonnal kompatibilis, amelyen legalább Android 4.0 (Ice-cream sandwich) vagy újabb verzió fut. A fejlesztők számára ez lehetővé teszi, hogy az órát, mint egy második kijelzőt használhassák alkalmazásaikhoz. Rezgő funkcióval is rendelkezik, melyet a fejlesztők a különböző értesítéseknél használhatnak fel. A gyorsulásmérőt pedig plusz érzékelőként használhatják a fizikai aktivitást mérő alkalmazások esetén.

 

A SmartWatch 2 bevezetésekor a felhasználók több mint 40, teljesen optimalizált alkalmazásból választhatnak, valamint a készülék kompatibilitása miatt használhatják a készülék elődjéhez tervezett további 300 alkalmazást is. A Sony az augusztusi SmartWatch2 SDK bemutatása óta dolgozik együtt külsős fejlesztőkkel azért, hogy minél több SmartWatch 2-re optimalizált alkalmazás készülhessen el. Az Xperia okostelefonokba gyárilag telepített, vagy a Google Playről letölthető Sony SmartConnect alkalmazás keresési funkciójával könnyedén megtalálható minden kompatibilis applikáció. 

 

 

 

A Sony SmartWatch2 főbb tulajdonságai 

 

Fényes kijelző (nagyfényben is olvasható)

A leghosszabb üzemidejű okosóra (a töltöttségi szint jelző mutatja, az alacsony töltöttséget)

Vízálló (IP57)

Egyszerű beállítás (NFC párosítás és kapcsolódás)

Önálló óra funkció

Szabványos micro USB kábel a töltéshez

Felhasználói felület hasonlít az Android felülethez,  így könnyebben kezelhető

Nagyobb kijelző és felbontás (1,6 inch, 220 x 176 pixel)

Kiváló minőségű anyagok (alumíniumváz és rozsdamentes acél szíj)

Kiterjesztett kompatibilitás (működik a legtöbb androidos telefonnal)

Cserélhető szíjak - személyre szabható bármilyen szabványos 24 mm-es szíjjal

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05