Az Invitel ügyfeleit is érintik az adóáthangolások novemberben

MTI Sajtóadatbank, 2013. november 10. 10:51

A digitális átálláshoz kapcsolódó adótorony-áthangolások érintik az Invitel azon ügyfeleit, akik a társaságon keresztül veszik igényben a MinDig TV Extra szolgáltatást.

Ezek az előfizetők néhány órás adáskimaradásra számíthatnak a munkálatok miatt november 5-28. között. A munkálatok - Budapest, valamint Csongrád, Komárom-Esztergom és Veszprém megye kivételével - szinte az egész ország területét érintik, több szakaszban. Legközelebb november 12-én Debrecen, Komádi, Pécs és Siklós térségében, 13-án Szigetvár környékén kell adáskimaradásra számítani az Invitel közleménye szerint.
 

A leállás után az Invitel minden MinDig TV Extrára előfizető ügyfelének újra kell hangolnia a vevőeszközöket vagy televíziókészülékeket. A készülékek többségénél ezt manuálisan kell megtenni, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában. A fentieken túlmenően az Invitel számos analóg kábeltelevízióra előfizető ügyfele számára technikai okok miatt az RTL Klub és a TV2 csatorna adása néhány órára nem lesz elérhető, erre a szolgáltatáskiesésre november 21-ig kell számítani. A visszakapcsolás után azonban nem kell újrahangolni a készülékeket.
 

Október 31-én az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolták az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, vagyis már csak digitális vétellel lehet televíziózni az egész országban. A digitális átállás miatt szükség van egyes televíziós adótornyok áthangolására, amelyeket novemberben több szakaszban végeznek a szakemberek. Az áthangolás egy napközbeni adásszünetet jelent az adott vételkörzetben mind az egyéni digitális vétellel rendelkezőknek, mind a kábeltelevízió előfizetőknek.
 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság www.digitalisatallas.hu honlapján az áthangolás menüpont alatt mindenki tájékoztatást kaphat arról, hogy települése mikor lesz érintett a frekvenciacserében. Ezen kívül a 06 80 38 39 40-es, ingyenesen hívható zöld számon is segítséget kérhetnek a nézők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09