Egy új tervezőszoftverrel spórolhatnak a fuvarozók

forrás: Prím Online, 2013. november 12. 14:01

Egy szoftveres fejlesztésnek köszönhetően több ezer forintot is spórolhatnak a fuvarozók az üzemanyagon. A program térképes keresővel rendelkezik, amelyen könnyen móosítható az útvonal, és az e-útdíj árakat is össze lehet hasonlítani. Arra a problémára is megoldást ad, hogy sokan nem tudják fuvarfeladatonként szétbontani, lekönyvelni és továbbszámlázni az e-útdíjat.

Egy új szoftver segít a fuvarozóknak az ideális útvonal megtervezésében. A térképes kalkulátoron – szemben a hu-go.hu oldalon található tervezővel – nemcsak kétfajta (leggyorsabb és normál) útvonal közül választhatunk, hanem másodpercek alatt számtalan utat felajánl a fuvarosoknak, ezért lehet, hogy egy kis változtatás több ezer forintos megtakarítást jelent – nyilatkozta a programot fejlesztő Secret Control GPS Kft. kereskedelmi igazgatója.

 

Szász János elmondta, a Webbase-rendszeren egy mozdulattal megváltoztatható az útvonal, a térképen csak át kell húzni az egérrel a tervezett nyomvonalat. Ekkor azonnal új kalkulációt készít a rendszer, így pillanatok alatt eldönthető, melyik az optimális irány. A tapasztalatok szerint az utak között jelentős költségkülönbségek mutatkoznak. A fuvarszervezők akkor is gyorsan reagálhatnak, ha változik az úti cél, vagy közbe kell iktatni valahol egy állomást.

 

 

A fuvarozók gyakran küzdenek azzal a problémával is, hogy a megbízók felé nehézkesen tudják igazolni a pontos fuvardíjat. Ha több megbízónak is dolgoznak, akkor nehéz, sok esetben lehetetlen szétbontani feladatonként az útdíj összegét. A vállalkozó a fejlesztés révén fuvarfeladatonként láthatja a megtett úthoz tartozó díjat. Így pontosan továbbszámlázhatják a megrendelőknek, nincs vita, hiszen egyértelmű, mikor, honnan, hová tartott a jármű.

 

A megbízók számára is megnyugtató ez a megoldás, hiszen biztosan csak azt az összeget számítja fel a fuvarozó, amelyet valóban az ő szállítmányára fizetett meg útdíjként. Az új rendszerrel nem veszhetnek el a bizonylatok, elektronikus formában akár évekkel később is visszakereshetők.

 

A frissítések azok számára elérhetők, akik beépített fedélzeti egységgel közlekednek és a Webbase-rendszer előfizetői.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05